Lavatanssit, takkatuli ja varsi-imuri?

02 huhtikuuta 2020P3300088


Eilen illalla havaihduin takkatulta tuijottaessani, että mä olen muuttunut. Muuttunut ihmiseksi, jolle vielä muutama vuosi sitten pyörittelin päätäni. Ihmiseksi, joka pukeutuu kotona villasukkiin ja lämmittelee solariumin sijaan saunassa. Ihmiseksi, joka syö mielellään pannukakkua ja juo iltateetä.

Ei kukaan kaksikymmentäkuusivuotias käy lavatanssitunneilla. Eihän? Tai katsele mielummin illalla yhdeksän aikaan takkatulta kuin temppareita. Tai haaveile uuden meikkipöydän sijaan varsi-imurista? Ei varmasti!

Okei, solariumissa en ole kyllä käynyt koskaan, mutta ehkä pääsitte pointtini juurille. Ja meikkipöydästä saatan ehkä haaveilla myös ihan pikkuisen, mutta varsi-imurista ehkä vielä himpun verran enemmän. Mutta niin. En tiedä uskaltaako sitä ikinä sanoa täysin ääneen, ja onkohan sitä ikinä oikeasti täysin ai-kui-nen, mutta silti musta tuntuu, että ehkä tässä on salaa aikuistumassa. Tai ainakin esitän paremmin aikuista, mitä vielä muutama vuosi sitten. Harjoitus tekee kai tässäkin mestarin?


P3300079
P3300080

Eilen illalla havaiduin myös ajatukseenn, että hittolainen: mulla on oma koti. Tai siis ei mulla, meillä.  Meillä on oma omistusasunto. Missä vaiheessa siitä pienestä tytöstä kasvoikin yhtä äkkiä aikuinen? Neljä vuotta vajaa kolmekymppinen? Omasta kodista olin tottakai haaveillut jo jonkin aikaa, mutta en ollut ajatellut, että mulla olisi todellisuudessa sitä ihan täysin omaa kotia vielä muutamaan vuoteen. Kuinkas kävikään.

Työpaikalla mua kutsutaan yhä vauvaksi. Olenhan vakituisista työntekijöistä ainut alle 30-vuotias. Ja onneksi kutsutaan, sillä onhan se toisaalta hyvä muistutus, että nuoriahan tässä vielä ollaan. Ainakin pieni hetki. Toivottavasti se kestäisi vähän kauemmin kuin vain sen pienen hetkisen.

Olen kirjoittanut blogia nyt yli 5 vuotta. Täytyy sanoa, että se Emmi, mikä kirjoitteli lokakuussa 2014, on muuttunut ja kasvanut tämän matkan aikana. Ja niinhän se menee. Juuri nyt kirjoitan mielummin asioista yleisesti kuin raapustaisin päivän tapahtumat kellotetusti blogikenttään.  Juuri nyt katselen mielummin sitä takkatulta kuin sitä kuuminta viihdesarjaa töllöstä. Ja juuri nyt haaveilen just siitä varsi-imurista ja mulla on jäsenyys sinne lavatanssitunneille (jotka tietysti ovat koronan takia peruttu).

Mutta sellaista se elämä on. Varsi-imuri ja takkatuli. Mitäpä sitä muuta tarvitsisikaan.

HI! FROM

Follow my blog with Bloglovin

Share your opinion:

  1. onko koti velaton oma koti? toivottavasti pysyt terveenä 🌺😎

    VastaaPoista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!