Raskauden ja synnytyksen jälkeen takaisin salitreenien pariin: Vain yksi tavoite

03 syyskuuta 2021


Ihanaa sanoa se ääneen - miä palaan tässä kuussa takaisin salitreenien pariin. Viimeisimmän salitreenin raskausaikana tein helmikuussa, joten onhan tässä vierähtänyt jo aika pitkä tovi ilman treenailua. Puoli vuotta. 


Kuntosali on ollut useita vuosia osana arkea, joten tavallaan yksi osa itseä on kadonnut, kun se on kokonaan jäänyt pois. Salitreeni on rytmittänyt kivasti arkea ja sinne on ollut mukava lähteä työpäivien päätteeksi. Ja vaikka en tavoitteellisesti enää treenailekaan, on se silti rakas liikuntamuoto. Juuri sellaista mukavaa arkitreenailua.Salitreenien suhteen selkeä yksi tavoite


Vaikka odotan innolla takaisin treenien pariin palaamista, samalla se jännittää. Mitä jos en enää jaksa tehdä yhtään mitään? Mitä jos rikonkin kropan heti ekojen treenien jälkeen? Ja mitä jos en osaa enää treenata?


Vaikka salitreeneistä on kulunut pitkä aika, uskon, että hiljalleen aloittamalla kunto lähtee kohenemaan - ilman paikkojen rikkomista. Jaksaminen ja kunto ei varmasti ole enää entisensä (eikä tietysti tarvitsekaan olla), mutta pikkuhiljaa lähden palauttelemaan vanhoja voimia takaisin. 
Olen tehnyt päätöksen yhdestä hyvin selkeästä salitreenitavoitteesta. Tavoitteenani on vain poistua kotoa. Olla hetki itsekseni. Vain minä. Ja ehkä "pieni" hiki seurana. Ei sen kummempia tavoitteita. Olen nimittäin nyt vain kaksi kertaa poistunut kotoa "pidemmäksi" aikaa vauvan syntymän jälkeen: yhden kerran kampaajalle toukokuussa ja yhden kerran reiluksi 30 minuutiksi pyöräilemään eräs heinäkuinen ilta. Oma aika kerran tai kaksi viikossa treenin parissa on siis hyvä tavoite tähän hetkeen. 


Ihanaa palata varovasti treenien pariin. Kivoja treenejä sinnekin tai mitä ikinä tykkäätkään tehdä! 

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!