Vauva 3kk

13 elokuuta 2021


Meidän vauva on kolmikuinen. Tai itseasiassa melkein jo nelikuinen, sillä kolme kuukautta vauvan kanssa tuli täyteen jo reilu 2 viikkoa sitten. Kolmikuinen vauva on taas hieman kehittynyt kaksikuisesta. Masuvaivat ovat selkeästi lähteneet helpottamaan ja vauva jaksaa seurustella pidempään. 


Vauvan masuvaivat alkoivat helpottaa noin viikko sitten, jota ennen olin ollut reilun viikon maidottomalla ruokavaliolla. En tiedä oliko kolmen kuukauden rajapyykki vatsavaivoihin vaikuttava tekijä vai minun ruokavalion maidottomuus, mutta joka tapauksessa meidän arki on helpottunut. Ihanaa. 


Meidän kolmikuinen...


... on (oli) 59,5 cm pitkä.


... painaa (painoi) 5630 grammaa. 


... on löytänyt uusia suosikkileluja. Kirjojen kuvat kiinnostavat ja rapisevat lelut on pop!


... on alkanut kääntyä välillä seläällään ollessa kyljelle. Ihan täysin ympäri ei kuitenkaan olla vielä päästy.

... yrittää aina katseen välttäessä katsella telkkaria. TV:n katseluahan ei alle 1-vuotiaalle vielä suositella lainkaan, joten vauva viettää olohuoneessa aikaa TV:n ollessa päällä niin, että katseluyhteyttä telkkariin ei ole. Ja toki TV on hyvä pitää muutenkin pois päältä, jos sitä ei itse katso. Mutta kovasti tuollaiset vilkkuvat näytöt vaan pientä kiinnostaisi.


... aloitti ensimmäiset harrastuksensa 3,5 kk ikäisenä. Muskari nimittäin starttasi tällä viikolla, ja vauvauinnin alkua vielä odotellaan.


... viihtyy edelleen todella hyvin kantorepussa. Kantoreppu on varma paikka, jos vauvaa ei muuten saa päiväunille. 


... on viihtynyt myös hieman paremmin jo vaunukopassa. Yksin en ole vielä halunnut lähteä vaunuttelemaan, mutta apukäsien kanssa sekin on ollut jo ihan kivaa! Mutta vielä siellä ei kyllä pitkiä aikoja nukuta, edes liikkeessä.


... on alkanut tarkkailla meidän koiraamme. Pienet suupielet nousevat välillä hymyyn, kun hän katselee koiran touhuja. 
... on näyttänyt ensimmäisiä vierastamisen merkkejä. En tiedä, onko mahdollista, että näin pieni vauva jo vierastaa, mutta siltä se on pariin otteeseen nyt vaikuttanut. Tai sitten on tullut vaan samaan aikaan vatsanväänne, jonka olemme tulkinneet vierastamiseksi. 


... on alkanut tarkkailemaan meidän syömistämme. Pikkuhiljaa koen, että vauvan valmiudet kiinteiden maisteluun alkavat pian olla koossa. Hetki vielä... :-)


... nukkuu usein vähintään 6 tuntia ja maksimissaan 7,5h yössä putkeen. Äiti kiittää pitkästä unipätkästä, ah. Toki poikkeuksia on välillä ollut, mutta pääasiassa ollaan saatu nauttia pitkistä unista. 


... on ihana, niin hymyilevä pienokainen <3


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!