Vauva 4kk

06 syyskuuta 2021


Minne nämä kuukaudet hujahtavatkaan? Meidän vauva täytti pari viikkoa sitten jo neljä kuukautta! Huhhuh. Neljä kuukautta yhteistä taivalta on nyt takana (vatsan tällä puolen) ja kaikenlaista on jo yhdessä koettu.  


Miltä meidän neljäs kuukausi on näyttänyt?


Meidän nelikuinen...


... on 62 cm pitkä.


... painaa 6750 grammaa.


... on hymyilevä, iloinen pikkuinen. 


... naurahti ensimmäiset naurunsa hieman ennen neljän kuukauden ikää. Ja sellainen ensimmäinen pidempi nauru tuli viime viikolla. 


... on harjoitellut kovasti mahalleen kääntymistä. 
... aloitti vihdoin vauvauinnin. Vaihdoimme toiseen uimahalliin, sillä ryhmään, johon olimme ilmoittautuneet, oli jo keväällä aiemmin ilmoittautuneista vauvoista suuri tungos. Onneksi sopiva ryhmä löytyi. Nyt takana onkin jo pari uimakertaa.


... nukkui muskarin ohi. Käymme seurakunnan muskarissa, joka alkaa aamulla jo kello 9. Eli todella haasteelliseen aikaan meidän vauvalle. Yleensä nimittäin vauva joko nukahtaa uudelleen kuuden jälkeen ja nukkuu 9-10 asti TAI herää jo 6:30-07:00, jolloin aamun ekat unet alkaisivat jo yhdeksän aikaan. No toivottavasti aina välillä pääsisimme musisoimaan. 


... on kova juttelemaan.


... alkoi vierastaa noin kuukausi sitten ensimmäisiä kertoja. 


Kurkkaa tästä edellinen teksti: Vauva 3kk. 
... tuntuu tykkäävän erityisesti vinkuvista leluista.


... tykkää kovasti edelleen nukkua kantorepussa. Kantorepussa on jotain taikaa, sillä vauva nukahtaa siihen aina parissa minuutissa.


... nukkuu nyt hieman huonommin taas öisin. Tuntuu, että aina kun sanon, että yöt menee hetken paremmin, ne kääntyy taas huonompaan. Ehkä siis parempi elää niiden suhteen vain hetkessä - menee miten meneeAika vaihteleva kuukausi jälleen takana. Unet ovat taas astetta enemmän itsellä miinuksella ja väsymys alkaa välillä jo tuntua. Kuitenkin kaikesta väsymyksestä huolimatta paljon ihania hetkiä, ja mun sydän sulaa aina, kun tuo pikkuinen hymyilee maireasti <3


Lue myös: 

Vauva 3kk

Vauva 2kk

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!