Hotelliyö Kuopiossa

14 elokuuta 2020

Terveisiä Kuopiosta!

Pieni piipahdus pois omalta kotipaikkakunnalta oli ennen kaikkea virkistävää, mutta myös täydellistä kaksinkeskistä aikaa ilman kiirettä mihinkään. Kävimme viettämässä päivän Kuopiossa, jossa majoituimme Kuopion Lapland Hotelsissa. Olin ennakkoon lukenut kyseisen ketjun hotelleista paljon hyvää ja hotelli olikin odotusten mukainen. Hotelli sijaitsi aivan matkakeskuksen vieressä ja myös lyhyen matkan päässä Kuopion torista. Saapuminen omalla autolla oli varsin helppoa ja hotellin alueelta löytyi heti vapaa parkkiruutu autolle.

Kuopion visiitille meillä ei ollut sen suurempia taka-ajatuksia kuin tehdä pieni lomamatka. Meidän olisi parhaillaan pitänyt olla Espanjan auringon alla, joka tosiaan peruuntui koronan takia. Täytyy myöntää, että ei kyllä oikeastaan ole harmittanut lainkaan viettää koko kesäloma Suomessa, sillä loppujen lopuksi nautin paljon enemmän täällä vietetystä ajasta. Tietysti matka Espanjaan oli tarkoitettu miehen kolmikymppisten juhlistamiseksi (pienesti ennakkoon), mutta juhliminen onnistuu varsin hyvin ilman matkaakin sitten myöhemmin.  Hotelliyö Kuopiossa sujui osaltamme hyvin, vaikkakin harmikseni aika tuntui menevän - yllätys yllätys - todella nopeasti. Kuopiossa ajan saa ainakin kulumaan hyvää ruokaa syöden, johon me matkallamme keskityimme. Saapumisen jälkeen kiersimme nopeasti kaupungilla ja kävimme ravintola Wanha Satamassa syömässä kalakeitot pahimpaan nälkään. Illallisen olimme varanneet hotellin ravintolasta (Kitchen Galla), josta ajattelin julkaista oman postauksen, sillä ruokaelämys oli niiiin hyvä. Seuraavana päivänä söimme tietysti aamiaisen hotellilla, josta sitten suunnattiin Matkuksen Ikeaan ostoksille. Kuopiossa olisi toki muutakin kivaa nähtävää, esimerkiksi Puijon tornissa kannattaa käydä, mikäli siellä ei ole koskaan pyörähtänyt. Me olimme kuitenkin molemmat jo aiemmin siellä käyneet, joten päätimme tällä kertaa skipata ne perinteisimmät nähtävyydet. Joku saattaa iteasiassa muistaa, että olen asunut nelisen vuotta sitten Kuopiossa yhden kesän, joten kaupunkina Kuopio on tuttu.

Minun kesälomani näyttää uhkaavasti kääntyneen jo loppusuoralle, sillä viimeistä viikonloppua viedään. Pieni paussi työarjesta on tehnyt niin hyvää. Mustikanpoiminta, sienestys, maalailu, ulkoilu, merellä veneily ja mökkeily, lähiseudun matkailu sekä yhteiset aamiaiset kotona ovat olleet ihan parasta. Lämmöllä muistelen tätä kesää ja tätäkin reissua Kuopioon syksyn pimetessä :-).

Ihanaa alkanutta viikonloppua,Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!