Karup Roots 140 futonsohva löhöilyyn ja vierasvuoteeksi

15 helmikuuta 2021


 Takkahuone tulee toimimaan kodissamme jatkossa vierashuoneena, sillä vauva saa toisesta makuuhuoneesta itselleen oman huoneen. Takkahuone on toiminut meillä nyt myös työhuoneena, mikä vaikutti vuodesohvan valintaan. Kovin kookasta vuodesohvaa ei haluttu hankkia, jotta tila säilyisi neliskanttisen kokonsa puolesta kuitenkin väljänä.

Viime syksynä päädyimme vihdoin miettimään erilaisia sohvavaihtoehtoja, sillä oli jo tiedossa, että vierashuoneesta tulisi lähtemään vierassänky pois. Uuden sohvan ainoat kriteerit oikeastaan olivatkin näppärä koko, vaalea sisustukseen sopiva sävy sekä tarvittaessa helposti vuoteeksi vedettävä malli. 

Ei kuitenkaan missään nimessä haluttu takka-/työhuoneeseen perinteistä divaanisohvaa, sillä niin paljon sohvalla ei kuitenkaan tulisi vietettyä aikaa. 

Karup Roots 140 vuodesohva


Niinpä päädyimme hankkimaan meille Karup Design Roots-sohvan. Karup Roots 140 futonsohva on ollut käytössä nyt noin puoli vuotta, eikä oikeastaan mitään huonoa sanottavaa ole. Futonsohva on tosiaan 140cm leveä ja kääntyy tarvittaessa 140x200cm kokoiseksi vierasvuoteeksi. Patja on jämäkkä ja siinä on varsin hyvä istua. Uskoisin, että myös nukkumisessa patja on mukavan jykevä eikä liian upottava. Sohvaa saa hankittua myös 90cm ja 160 cm leveänä.


Futonsohvaa on saatavilla usealla eri kangasvaihtoehdolla ja runkosävyllä. Meille valikoitui mäntyrunko ja kangas sävyssä pellava (linen).  Kangas on 50% pellavaa ja 50% puuvillaa ja runko siis tosiaan ihan vaan käsittelemätöntä mäntyä.  Jahkailin pitkään beigen ja pellavan välillä, mutta loppupeleissä pellava vei sitten pienen taustatyön jälkeen voiton. Mielestäni tämä sävy on todella kaunis ja istuu hyvin takkahuoneen värimaailmaan ja tyyliin.Ehkä ihan pikkiriikkinen miinus on sohvan hankala puhtaanapito, sillä patjakangas ei tosiaan ole irrotettava ja siten konepestävä. Emme kuitenkaan syö sohvalla ja koiran siinä maatessa levitämme viltin suojaksi. Uskon, että samanlaisilla "suojatoimenpiteillä" sohva tulee pysymään hyvässä kunnossa jatkossakin. Lisäksi vuodekäytössä käytämme ohutta suoja- tai sijauspatjaa lakanan alla. Isona plussana sohvassa on myös sen alle jäävä tyhjä tila, joka helpottaa imurointia. 


Aluksi sohvaa hankkia mietitytti, olisiko patja liian raskas siirrellä. Painavahan se toki on, mutta koen ainakin itse pärjääväni sen kanssa hyvin. Eikä sitä todellisuudessa kovin usein tule siirrettyä, kun yövierailijoita käy kuitenkin aika harvakseen. Sohvan saa levitettyä myös löhöilyasentoon, jossa selkänoja pysyy paikoillaan, mutta jalkaosa nostetaan ns. divaaniksi. Tälläisessa asennossa sohva toimisi erinomaisesti leffan katseluun!


sisältää mainoslinkkejä

Share your opinion:

 1. Heippa! Vastaako kuvissa sävy oikeaa sävyä? Näissä sinun kuvissa nimittäin sävy näyttää paremmalta kuin virallisissa myyntikuvissa netissä. Sävy vaihtoehtojen välillä käyn pohdintaa.. kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Vastaa mielestäni kyllä. Esim. luonnonvalossa näyttää samalta kuin vaikkapa tuossa postauksen ihan ekassa kuvassa. Kurkkasin Vepsäläisen myyntikuvia, joissa mun mielestä tää pellava näyttää hieman tummemmalta kuin oikeasti on. :-)

   Poista
 2. Hei, valuuko patja sohva-asennossa? Vai pysyykö tukevasti paikallaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaisin että ihan aavistuksen voi "valua" tuolta selkänojan puolelta, jos siinä paljon istuskelee. Mutta meidän käytöllä (työhuoneen vierasvuode/oloilusohva) ei kyllä liiku paikoiltaan mihinkään. Sanoisin siis, että pysyy oikein hyvin paikoillaan.

   Poista
 3. Moikka! Tämä on jo vanhempi postaus, mutta ajattelin silti kokeilla kysyä! Miten teillä on koirataloudessa selvinnyt tämä futon? Onko puhtaanapito ollut ihan mahdotonta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Futon ei ole kyllä oikeastaan mennyt miksikään. Lähinnä se ollaan imuroitu ja tarvittaessa koetettu varovasti pyyhkiä, jos jotain tahraa tai jälkeä tullut. Pitkälti tämä on ollut työhuoneessa eli huomattavasti vähemmällä käytöllä kuin olohuoneen sohva. Mutta ei ole mielestäni mennyt huonoon kuntoon, vaikka koira siinä välillä makoillut.

   Poista
 4. Hei! Vanha postaus tosiaan, mutta minua kiinnostaisi tietää, mitä yövieraat ovat sanoneet patjasta. Onko siinä ollut hyvä nukkua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Pyrin kyllä vastailemaan parhaani mukaan myös vanhoihin postauksiin tulleisiin kysynyksiin, joten ilman muuta voi jättää tänne kyssärin!

   Useampia vieraita on tässä ehtinyt nyt muutaman vuoden aikana nukkua ja olen itseasiassa nukkunut muutaman yön tässä itsekin. Hieman kovempi on kuin vaikkapa oman sängyn patja, mutta hyvät unet siinä saa. Samaa palautetta saanut myös vierailta :-) Tuntuu, että hieman jämäkämpi patja tekee jopa aika hyvää selälle silloin tällöin nukuttuna :-D Toivottavasti tästä olis apua pohdintoihin.

   Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!