Millainen hoitopöytä vauvanhuoneeseen?

Millainen hoitopöytä vauvanhuoneeseen?


Hoitopöytä on meidän vauva-arjessa ollut yksi tärkein hankinta. Hoitopöydällä vaihdetaan vaipat, puetaan vaatteet sekä huolehditaan hygieniasta mm. puhdistamalla korvat, niistämällä nenä ja leikkaamalla kynnet. Hoitopöydän ääreen mennään useita kertoja päivässä, joten sen on oltava toimiva kokonaisuus. 


Meidän hoitopöydäksi valikoitui aika perinteinen lipasto, nimittäin Ikean Hemnes-lipasto. Valitsimme lipaston sen koon ja korkeuden takia. Lisäksi lipasto on tukeva, jolloin sen päällä tuntuu turvalliselta hoitaa vauvaa. Asensimme hoitopöydän päälle lisäosan, joka tuo hoitoalustalle tilan ja hieman reunaa. Lisäosan saa myöhemmin irrotettua ilman näkyviä jälkiä. Hemnes on suht korkea lipasto, joten se sopii hyvin minulle ja miehelleni. Olemme molemmat pitkiä, jolloin vauva on riittävän korkealla tason päällä. Lyhyemmille Hemnesin lipasto saattaa olla jopa liian korkea hoitopöydäksi.Kaikki käden ulottuvilla


Hoitopöydältä löytyy kaikki vauvanhoitoon tarvittava. Pöydän päällä on korissa käytössä olevia sukkia ja housuja, jotka eivät ole vielä likaantuneet. Lisäksi korista löytyy hoitoöljy ja d-vitamiinitipat. Pöydän päällä on myös IP-kamera ja itkuhälyttimet. Vaipat on helppo napata lipaston ylimmästä laatikosta, josta löytyy myös harsot ja muita hoitotuotteita, kuten kynsisakset, desinfiointiaine, voiteita, nenänniistäjä jne. Toisesta laatikosta löytyy vauvanvaatteet ja alimmasta laatikosta joitakin leluja ja niitä "ei niin tärkeitä tavaroita päivittäiseen käyttöön"En sano, etteikö näitä kaikkia hoitotoimenpiteitä voisi tehdä hoitopöydän ulkopuolellakin. Hoitopöytä kuitenkin mahdollistaa ergonomisemman asennon vanhemmalle sekä kokoaa kaiken tarvittavan hoitovälineistä vaippoihin yhteen paikkaan. Hoitopöydän sijainnin määrää pitkälti vesipiste, sillä vauvan pesut on hyvä päästä hoitamaan hoitopöydän läheisyydessä. Meillä hoitopöydälle luonnollisin paikka oli vauvanhuone, josta on muutaman metrin matka kylpyhuoneen vesipisteelle. Erillistä hoitopöytää ei tietenkään välttämättä tarvitse tilanteissa, joissa esimerkiksi kodinhoitohuoneessa on riittävästi tilaa hoitoalustalle ja säilytystilaa vauvanvaatteille ja muille tarvikkeille.


Löytyykö teiltä erillinen hoitopöytä vai hoituuko vauvan vaippojen vaihdot ja muut hoitotoimenpiteet esimerkiksi sängyn päällä?  

FACEBOOK TWITTER TUMBLR PINTEREST

Ei kommentteja:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!