Sovellukset raskausajan seurantaan

22 maaliskuuta 2021Raskauden alkuvaiheessa oli aivan parasta plärätä läpi raskaussovelluksia puhelimella ja tarkastella, minkä kokoinen pikkusintti sisälläni milloinkin kasvoikaan. Raskauden ensimmäiset viikot tuntuivat matelevan super hitaasti, joten erilaisten suunnitelmien tekeminen, oireiden kirjaaminen ja juurikin sovellusten seuraaminen helpotti "hidasta" alkuraskautta.  Tietysti applikaatioita on vieläkin kiva seurata, mutta tällä hetkellä raskauden ollessa jo viimeisellä kolmanneksella, käyn tarkistamassa sovellukset aina uuden viikon käynnistyessä, enkä niinkään käytä niihin sen suuremmin aikaa. 


Olen käyttänyt läpi raskauden kahta eri sovellusta: Preggersiä ja Preglifea. Vielä kun seurasin kiertoani ja vauva oli vielä tuloillaan, käytin Flo-appia kuukautiskierron seurantaan. Näiden raskausappien lisäksi olen käyttänyt hetken paria muutakin sovellusta raskausaikana, mutta poistanut ne, kun totesin ne kuitenkin turhiksi itselleni. 


Flo


Flo-sovellus on oivallinen kuukautiskierron seurantaan. Sovelluksen avulla voi toki seurata myös odotusaikaa, mutta itse olen käyttänyt sitä vain kierron seurantaan. Flo-appi on loistava niin sanotusti auttamaan raskautumaan, sillä sen avulla voi seurata kierron pituutta, ja sovellus korostaa kalenteriin arvioidut ovulaatiopäivät. Omalla kohdallani Flo osui ennusteiden kohdalla todella oikeaan, joten ainakin minun kohdallani sovellus toimi odotetusti. Tähän tietysti vaikuttaa mm. kierron säännöllisyys.


Sovelluksessa on myös erilaisia artikkeleita terveyteen, raskauden yrittämiseen ja ylipäätään raskauteen liittyen. En kuitenkaan ole käyttänyt tätä raskauden seurantaan, joten en oikein osaa sanoa, ovatko artikkelit sisällöllisesti millaisia. Sovelluksesta löytyy myös erilaisia seurantatyökaluja mm. veden juomiseen ja painon seurantaan.
Preggers


Preggers on yksi ehdoton suosikkini. Preggersin avulla pystyy havainnoillistavien hedelmien ja kasvisten avulla seuraamaan vauvan kokoa raskauden edetessä. Mielestäni kuitenkin nämä hedelmäesimerkit ovat hieman kummallisia, sillä eivät ne kyllä koon ja painon puolesta vastaa ihan totuutta, mutta ehkä sillä ei nyt ole niin väliä, haha. Sovelluksen mukaan esimerkiksi viikolla 33 vauva vastaisi kooltaan ananasta sekä olisi 43cm pitkä ja 2000g painava.


Preggers on kivan selkeä sovellus, joka antaa osviittaa vauvan pituudesta ja painosta sekä millaisia kasvunvaiheita vauva käy milloinkin läpi. Lisäksi sovelluksesta löytyy viikoittain pienet tietopaketit äidille ja kumppanille, jotka minulla on myös ollut tapana lukea läpi raskausviikon vaihtuessa. 
Preglife


Preglife on aika samantyylinen sovellus kuin Preggers. Applikaatio kertoo prosenteissa raskauden etenemisen, ja myös sieltä löytyy viikkokohtaisesti tiiviit tietopaketit raskausviikon sisällöstä sekä vauvan että äidin osalta. Myös Preglife on selkeä ja helppokäyttöinen ja halutessaan siellä voi pitää vaikkapa kuvamuodossa päiväkirjaa vatsan kasvusta. 


Sekä Preggers että Preglife kertovat kuinka monta päivää raskautta on jäljellä laskettuun aikaan asti, joka tietenkään harvemmin kenelläkään on absoluuttinen totuus raskauden jäljellä olevasta kestosta. Itse olen arvioinut jäljellä olevan aikana peilaten raskausviikkoon 39, jolloin mitä todennäköisemmin meidän vauva pitäisi olla syntynyt. Aina nämä tietysti voivat elää suuntaan tai toiseen. Sovelluksesta on kuitenkin mukava seurata, kuinka prosentit kasvavat ja miten pitkällä todellisuudessa ollaankaan. Kohtahan on jo 100% täynnä!


  


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!