Uusi päivä, uudet kujeet

07 lokakuuta 2014

Ihanaa uusi aamu eli uusi päivä! Ja eikös uusi aamu ole omalla tavallaan uusi mahdollisuus? Mulle se on ainakin loistava tilaisuus aloittaa puhtaalta pöydältä: on ongelmia aiemmin ollut sitten ruokailuissa, liikunnan vähäisyydessä, stressaamisessa, koulutöiden laiminlyömisessä tai vaikkapa ystäville jääneen ajan vähäisyydessä - nyt on mahdollisuus parantaa. Uusi aamu on jotenkin niin mahtava juttu, kun joka päivä on uusi mahdollisuus parantaa tapojansa ja opetella nauttimaan elämästä. Mulla oli taannoin tavoite oppia nauttimaan hetkestä ja vähentää radikaalisti turhasta stressaamista. Projekti on kyllä vielä hieman vaiheessaan, mutta uskon että suunta on parempaan päin.

Hyvinvointi ja terveet elämän tavat ovat ne kaksi pääasiaa, mitkä haluan tavoittaa ja mitä haluan yyläpitää. Koskaan en ehkä onnistu löytämään niitä kokonaisvaltaisesti, mutta täydellisyys onkin yliarvostettua. Jos pääpirrteittäin elämäntavat ovat kunnossa, on mahdollisuus voida paljon paremmin niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tämä on ajatus, millä pyrin ohjaamaan omia valintojani.

Meillä on päivän aikana moooonta mahdollisuutta tehdä omia päätöksiä, niitä pieniä ja vähän suurempia arjen valintoja. Tietenkin tämän voi aiheuttaa ajoittain stressiä ja pientä päänvaivaa. Mieli joutuu usein ympäristön houkutuksille: epäterveellisille naposteltaville ja television tarjonnalle lenkkipolun sijaan. Mutta niin sen kuuluu ollakin. Täytyy vain opetella tuntemaan itsensä, omat arvonsa ja ennen kaikkea oppia arvostamaan itseään ja omia valintojaan. Kaikki ne valinnat mitä teen tänään ovat tärkeitä. Niillä voi olla lyhyt- tai vastakohtaisesti hyvin pitkäaikainen vaikutus tulevaisuuteeni. Jokainen valinta tärkeä ja jokainen päätöksellä on vaikutusta., ja onneksi meillä on vapaus valita! Näin ainakin itse pyrin ajattelemaan, jolloin terveellisten valintojen tekeminen on paljon helpompaa :-)

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!