Kesäistä tekemistä Kouvolassa

08 kesäkuuta 2015

Olen hyvin tuore, mutta väliaikainen Kouvolan tulokas. Vaikka en Kouvolassa kolmea kuukautta pidempään majaile, olen kuitenkin kiinnostunut tutustumaan kaupungin tarjontaan. Kouvola on yleisesti ottaen listattu rumimpiin kaupunkeihin, minkä takia ennakkoluulot kaupunkia kohtaan ovat turhan suuret. Mielestäni erityisesti Kouvolan Kuusankoski on kaunista aluetta, vaikka vanha tehdasalue onkin. Kuusankoskella on mm. kauniita, katselemisen arvoisia puistoja. Lupaan itselleni, että käyn niissä tänä(kin) vuonna.

Viime viikon perjantaina tutustuin Kouvolan kesän 2015 liikunta-, virkistys- ja kulttuuri tarjontaan- ja tapahtumiin verkossa. Kouvolan internet-sivuilta löytyi hyvin laajasti erilaisia tapahtumia laidasta laitaan. Itseäni kiinnostavat tarjotuista eniten kulttuuritapahtumista musiikki ja liikuntatarjonnasta ehkäpä luonnossa liikkuminen. Esimerkiksi Korian Pioneerifestivaalit vaikuttavan niin sijainnin, esiintyjien kuin tuttavien kokemusten perusteella oivallisilta.

Mutta sitten luonto. Ja repovesi. Repovesi on i-h-a-n-a. Repovedellä yhdistyvät liikunta, rentoutuminen, raitis ilma ja kaunis luonto - täydellinen kokonaisuus. Repoveden kansallispuistoa suosittelen vilpittömästi kaikille: siellä on mahdollisuus lyhyempiin ja pidempiin luontopolkuihin sekä ruokataukoihin grillailun tai istuskelun parissa. Luonnonhelmassa lepää sielu, mieli ja keho.

No, mitä sitten tarjonnasta löytyi? Heinäkuussa olisi mm. Verla-päivää, Kaupunkifestareita, Manski Pop Up -tapahtumaa, kun taas elokuussa olisi musiikkia, Kymijoki Beer Festivaalit, Taiteiden Yö ja Woikka Rock. Lisäksi löytyy koirien ystäville kaikkien rotujen koiranäyttely ja moottorivempaimien kavereille corvette-autoja Tykkimäellä.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!