Energinen olo aamusta iltaan

29 heinäkuuta 2015

Aamu alkaa heti pirteänä ja olo on energinen. Hyvä päivä siis tiedossa. Työpäivänä työskennellään tehokkaasti ja se hujahtaa ohi pienessä hetkessä. Illalla ehtii käydä kaupassa, jumpassa, pumpissa, pampissa… Mutta miten?

Mikään ei ole ihanampi tunne kuin virkeys. Jaksaa tehdä sitä, tätä ja tuota. Olen pohdiskellut vireystilaani vaikuttavia tekijöitä, joista ajattelinkin listata nyt muutaman toimivimman. Vireystilaan vaikuttavat niin ruokavaliossa piilevät kuin henkisen tasonkin tekijät. Ota neljä helppoa vinkkiä haltuusi!

1. Uni

Uni on tekijöistä tärkein niin kuin arvata saattaa. Jos ei nuku riittävästi, ei jaksa. Simppeli fakta, jota ei voi kieltää. Itse pyrin menemään nukkumaan joka ilta niin, että ehdin nukkua vähintään kahdeksan tuntia.

2. Edellisen illan syömiset

Illalla ei kannata syödä kovin raskasta ruokaa, jos meinaa herätä aamulla kevyenä ja energisenä. Mielestäni hedelmät ja kasvikset sekä kevyet soija- tai maitotuotteet ovat iltaisin parhaita. Juomana suosin joko vettä tai teetä, jossa ei ole runsaasti kofeiinia. Kahvia ja suolaisia naposteltavia en suosittele, sillä ainakin minä en saa unta kahvin kofeiinin ja diureettisen vaikutuksen takia sekä itselläni on aamulla silmät turvoksissa suolan myötä. Ei hyvä.

3. Paljon kasviksia

Kasviksia kannattaa syödä paljon. Selitystä tämä tuskin vaatii, sillä kasvikset ja vihannekset ovat hyväksi niin elimistöllemme kuin henkiselle hyvinvoinnillemme.

4. Vältä sokeria

Sokerin välttäminen on keinoista helpoin. Vaikka sokeri on keholle nopea energiapiikki, se kuitenkin väsyttää heti energiatason pudottua. Sokerin sijaan kannattaa suosia hedelmiä ja marjoja, jotka ovat ravintosisällöltään rikkaampia.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!