Omenapiirakkapuuro

08 lokakuuta 2018



Heippa! Uuden alkaneen viikon kunniaksi laitan teille jakoon maailman parhaan puuro-ohjeen. Mä syön nykyisellä ruokavaliollani joka aamu puuroa, johon lisään joukkoon maitorahkaa proteiinin lähteeksi. Tiedän, että monet lisäävät maitorahkan sijaan raejuustoa tai kananmunia, mutta suosittelen ehdottomasti antamaan maitorahkalle puurossa mahdollisuuden. Tällä hetkellä oon aivan rakastunut omenapiirakkapuuroon, jota maustan kardemummalla ja kanelilla. Ihan super hyvää - oikeasti. Oon myös onnistunut huijaamaan muutamia ystäviäni tämän puuron saloihin, haha :-)

Puuro on todella helppo valmistaa, varsinkin, jos sen tekee mun tavallani eli ihan vain pikakaurahiutaleista. Valmistaminen on näinkin yksinkertaista, että ensin painan vedenkeittimen päälle, kaurahiutaleet kulhoon (+ makeutusaine halutessaan, itse lisään) ja sit vaan kuuma vesi ja kaurahiutaleet sekaisin. Kun hiutaleet on turvonneet puuroksi, lisään kanelin ja kardemumman sekä omenasosepiltin puuron joukkoon. Loppusilaukseksi lisään seoksen joukkoon kunnon annoksen maitorahkaa. Ja sit about puolen kilon aamusetti on valmis nautiskeltavaksi. Nam!



Valmis puuro onkin sitten ylläolevan näköinen (ennen sitä kaikkea sotkua ja sekoittelua :-D). Käytän kanelia ja kardemummaa melko runsaalla kädellä, mutta sen takia valitsen Ceylon-kanelin normikanelin sijaan. Omena, kaurahiutale ja kaneli on aivan täydellinen kombo, joka maistuu ihan omenapiirakalle. Piltin sijaan puurossa voi tottakai käyttää ihan omenahilloa, mutta koska se ei omaan ruokavalioon sovellu, mennään omenapiltillä. Jos ette muuten oo maistaneet koskaan omenapilttiä, niin kokeiltaa, se maistuu omaan suuhun ainakin ihan omenahillolta, tai toki ehkä hieman vähemmän makealta versiolta. Rasvaton maitorahka taas tuo puuroon kivaan rakennetta ja happamuutta, mä en itseasiassa enää edes osaisi syödä puuroa ilman rahkaa. Toki lisään sitä itse puuroon perimmäiseltä syyltä ihan vain sen proteiinin takia, mutta enää ei mielellään ilman rahkaa puuroa söisi. Vähän kai kuin rahka-omenapiirakka :-)

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!