Makuuhuoneiden maalausprojektin suunnittelua

22 huhtikuuta 2020Tikkurila1Makuuhuoneiden seinämaalivalinnat alkavat vihdoin olla valittuna. Ette uskokaan, miten helpottavaa on siirtyä (liian monta viikkoa kestäneestä) suunnitteluvaiheesta tositoimiin. Päävärien miettiminen oli kyllä melko nopeasti tehty, sillä makuuhuoneiden yleisilmeeksi sopii omaan silmääni parhaiten melko vaalea ja luonnonläheinen sävymaailma. Tuskin suurena yllätyksenä tulee, että makuuhuoneiden väriyhdistelmän pääroolissa esiintyvätkin beige ja valkoinen maalipinta.


Sen sijaan yksittäisten maalien valitseminen ei ollutkaan helppo nakki. Vaihtoehtoja tuntui olevan aivan liian laaja kirjo. Mallailimme muutamia sävymalleja seiniä vasten parin viikon ajan ja lopulta onneksi pystyimme tehdä konkreettisia päätöksiä. Miten muuten voikaan olla niin vaikea valita seinämaalien värit? P4140100
Turkoosiseinä
Makuuhuone_1Lopulta päädyimme Tikkurilan Batisti ja Paperi -maaleihin, jotka kuuluvat Tikkurilan Tunne väri -kokoelmaan. Molempiin makkareihin laitetaan yksi seinä batistia ja kaksi muuta seinää maalataan paperi-sävyllä. Saattaa ehkä olla tylsä ajatus maalata samoilla sävyillä molemmat makuuhuoneet, mutta tällä hetkellä se on paras ja kustannustehokkain vaihtoehto meille. Eikä tarvitse enempää tehdä vaikeita värivalintoja, haha.


Niin kuin yllä olevista kuvista voi havaita, tällä hetkellä toinen makuuhuone on todella tumma ja toisessa tehosteseinä on mintunvihreä. Kumpikaan ei ole omaan mieleeni, joten niin kiehkuratapetti kuin mintunvihreä seinäkin saavat poistua uusien maalipintojen tieltä. Tietysti myös nuo toisen makuuhuoneen harmaat seinät vaihtuvat vaaleiksi ja ne maalataan vaalealla paperi-sävyllä.TikkurilaMaalit
TikkurilaMaalit2Uskon, että makuuhuoneiden ilme muuttuu paljon levollisemmaksi tulevien maalaustöiden myötä. Toinen makuuhuoneista on tällä hetkellä todella synkkä ja ikkunasta kurkkiva päivänvalokaan ei tunnu riittävästi kirkastavan huonetta. Vaaleat seinät lisäisivät näihin melko pieniin makuuhuoneisiimme hieman tilantuntua ja ylipäätään toivottua valoisuutta. Onneksi pikkurahalla on mahdollista fiksata huoneiden yleisilmettä freesimmäksi!


Enää puuttuukin sitten maalihankintojen teko ja maalaamisen aloittaminen. Toivottavasti kuluvien viikkojen aikana saadaan maalausprojekti pyörimään.HI! FROM

Share your opinion:

 1. Ihana mintunvihreä 😍😍😍😍 sopis meille
  T. Arvaat varmaan kuka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no arvaan kyllä kuka! Toisille sopii, ja toisille ei. Onhan toi ihan nätti, mutta ei ehkä silti mun lemppari väri :-)

   Poista
 2. Tosi mautonta maalata vain yksi seinä värillä. Eikai niin teekkään kuin suomalaiset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyylejä on varmasti yhtä monta kuin tekijöitäkin. Tähän toiseen makkariin kaikki seinät maalattiin loppujen lopuksi Tikkurilan Paperilla ja toiseen makkariin 2 seinää paperilla ja yksi seinä tapetoitiin puputapetilla. :-)

   Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!