Makeat mokkapalat

20 huhtikuuta 2020Mokkapalat (1)


Jopa minä, joka en todellakaan kauheasti leipomisesta välitä, on ajautunut leivontahommien pariin. Kaipaan tekemistä, enkä oikein osaa olla kotona tekemättä mitään. Nyt kun kaikki muut kivet on jo käännetty, on ollut aika siirtyä leivontakuvioiden pariin myös täällä ruudun toisella puolella. Eilen pöyräytinkin sunnuntain päiväkahveille pellillisen perinteisiä mokkapaloja.  On ollut muuten hauska huomata, että näinä aikoina moni muukin on innostunut leipomisesta.

Mokkapalat valmistetaan usein hyvin samalla periaatteella, joten minulla ei ole mitään erityistä luotto-ohjetta niiden valmistamiseen. Tänään käytin Hellapoliisin ohjetta, sillä siinä oli hyödynnetty taikinamassan rasvanlähteenä rypsiöljyä, jota meiltäkin kaapista leivontamargariinin ja voin sijaan löytyi.

En muistanutkaan, kuinka nopeasti mokkapalat leipaisee ja yllättävän vaivattomasti tämä sujui myös minulta. Mitään rakettitiedettähän näiden valmistaminen ei ole, mutta yllättävän mukavaa ajanvietettä.


Mokkapalat

pellillinen

(Hellapoliisin mokkapalat)
4 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta '
1 dl rypsiöljyä (sulatettua voita tai margariinia)
1 1/2 dl kevytmaitoa (itse käytin rasvatonta)


Kuorrutus

6 dl tomusokeria
4 rkl voita tai margariinia (sulatettua)
2 rkl kaakaojauhetta
5 rkl vahvaa kahvijuomaa


Taikina: Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja käännellään taikinaan vuorotellen rypsiöljyn ja maidon kanssa. Taikina levitetään leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille ja paistetaan 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Kuorrute: Valmistetaan kuorrute mittaamalla kulhoon tomusokeri, sulatettu rasva, kaakaojauhe ja kahvijuoma. Kuorrutus sekoitetaan vispilällä tasaiseksi massaksi. Kuorrute levitetään lämpimän torttulevyn päälle nuolijaa apuna käyttäen ja tasoitetaan.

Lopuksi: Ennen kuin kuorrute jähmettyy ripotellaan pinnalle nonparelleja tai strösseleitä. Sitten vaan odotellaan, että mokkapalat jähmettyvät ja jäähtyvät.


Mokkapalat (4)
Mokkapalat (8)
Mokkapalat (6)
Mokkapalat (5)
Mokkapalat (7)


Leipominen ei ole oikein se oma juttuni, sillä en välitä pikkutarkkojen ohjeiden noudattamisesta. Olen suurpiirteisempi ja kokeileva tekijä, joten tälläkin kertaa oli aivan pakko tehdä mokkapalojen kuorrute vähän sinnepäin. Sen myötä meidän mokkapaloista kuorrute jäi hieman pehmeäksi. Jos siis haluat täydellisemmän lopputuloksen, voi olla parempi seurata orjallisesti ohjeita, haha.

Makoisia herkkuhetkiä!


HI! FROM

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!