Olohuone ilman televisiota

25 heinäkuuta 2020

Jestas millaisista sadekeleistä ollaankin saatu nautiskella viimeiset päivät. Ei tosin kovinkaan yllättävää, sillä maanantaina alkaa virallisesti kesäloma, haha. Sadepäivien ja kesäloman hyvä puoli on, että ehtii paremmin taas tuottaa sisältöä tänne bloginkin puolelle, joka on viime aikoina ollut hieman hiljaisempaa. Sateiset päivät myös mahdollistavat kaikenlaista touhuamista kotona - hyvänä esimerkkinä eilinen perjantai-ilta.

Eilisen sadepäivän iloksi päätin kokeilla vaihtaa olohuoneen järjestystä. Aikaisemmin olohuone oli käytännössä jaettu kahteen eri osaan, jossa sohva + nojatuolit + tv-taso muodosti oman puolensa ja sohvan taakse jäi sitten toinen pieni tila. Niin kuin aikaisemmin tänne kirjoittelinkin, olin tilannut hieman suuremman uuden maton olohuoneeseen. Tietenkään en ollut täysin varma kuinka hyvin matto tulisi tilaan sopimaan, joten ei auttanut, kuin lähteä kokeilemaan. Hetken mielijohteesta päätin kääntää uuden maton toisinpäin sekä siirtää sohvan ikkunan puoleiselle seinälle. Siitä se ajatus sitten lähti!

Olohuone ilman televisiota?


Uusi järjestys tekee olohuoneesta huomattavasti kutsuvamman näköisen. Se lisäsi tilantuntua ja olohuone vaikuttaa nyt paljon avarammalta. Vapaata lattiatilaankin tuntuu olevan enemmän. Uusi matto myös passaa vallan mainiosti olohuoneeseen, varsinkin kun järjestystä muutettiin. 

Kuitenkin tämä uusi järjestys on hieman haastava television katselun kannalta. Sohva ei ole nyt kohdistettu tv-tasoa ja tv:tä päin, jolloin sohvalla pitäisi istua hieman vinossa tv:tä katsellessa. Pohdin tv-ratkaisua muutaman ystäväni kanssa ja ystäväni ehdotus tv:n siirtämisestä yläkertaan oli aivan loistava! Me katsomme viikoittain oikeasti todella vähän televisiota, ehkä tunti tai kaksi viikossa. Näin ollen voisi olla ihan fiksua rakentaa toinen olohuone televisioineen yläkerran takkahuoneeseen. 

Miehen kanssa sulattelimme yhdessä ajatusta tv:n siirtämisestä ja se itseasiassa miellyttää ajatuksena molempia. Olimme kyllä aikaisemmin ajatelleet, että myös takkahuoneessa voisi olla alakerran lisäksi tv, mutta koskaan ei ollut käynyt mielessä siirtää sitä alakerrasta pois. Todellisuudessa vieraiden kanssa harvemmin televisiota tulee tuijotettua ja mahdollisen musiikinkin voi hoitaa kaiuttimen avulla, jolloin televisiota ei siihenkään tarkoitukseen alakerran tarvittaisi. Vaikka olenkin aina elänyt kodissa, jossa olohuoneeseen on kuulunut telkkari, ei ajatus olohuoneesta ilman televisiota ole lainkaan  luontaantyöntävä. Aika freesi oikeastaan.

Nyt siis suunnitelmana on luoda olohuoneesta kiva tila seurusteluun  ja ajanviettoon. Televisio tulisi siirtymään yläkertaan, jonne toteuttaisimme tilan tv:n katseluun. Elämää täysin ilman televisiota emme siis aio viettää.Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!