Metallihohtovärit ja lehtikulta maalaamisessa

26 heinäkuuta 2020


Kultaa, kimallusta, hohtoa - kyllä kiitos! Vihdoin sain hankittua maalaamista varten sekä hopeisen että kultaisen metallihohtovärin, joilla pääsee työstämään maalauksia hieman astetta pidemmälle. Olin pidemmän aikaa kaivannut maalaamisen lisäksi jotain vähän spesiaalimpaa, ja vaikka taulut näyttävätkin kivoilta myös ilman hohtoa, on ne kuitenkin aika kiva viimeistellä lopuksi hohtovärillä. Jotenkin hohto ja kimallus tuntuvat kruunaavan maalauksen ja tuovan sen pinnalle hieman enemmän eloa. 

Aluksi olin ajatellut hankkivani lehtikultajäljitelmää arkkeina, mutta onneksi päädyin ns. helpompaan versioon eli valmiisiin metallihohtoväreihin. Hankin omat hohtovärini Sinellistä, jossa niitä myytiin 50ml purkeissa. 
Käytännössä käytän siis hohtovärejä siten, että ensin teen maalauksen kaikinpuolin valmiiksi, ja lopuksi lisään haluamiini kohtiin metallihohtoväriä. Testasin hohtovärejä nyt kolmeen maalaukseen käyttäen hieman eri tekniikoita ja eri määriä metalliväriä. Lopputuloksista tuli oikein kivat. 

Seuraavaksi hankintalistalla olisi muotoilupasta, jolla saisi eläväisempää pintaa ja tekstuuria maalauksiin. Olen nähnyt mm. Pinterestissä todella näyttäviä maalauksia, joissa on hyödynnetty muotoilupastaa, joten on mielenkiintoista nähdä, miten itse harjaantuu sen käyttämisessä.Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!