Isyyspakkaus

19 maaliskuuta 2021
Äitiysavustukseen luokiteltava äitiyspakkaus ajatellaan usein pelkästään äidille osoitetuksi. Toki se on sisällöltään sellainen, josta koko perhe ja eritoten tuleva vauva hyötyy, mutta siellä on mm. muutamia tarvikkeita äidille raskauden jälkeiseen aikaan. 

Isyyspakkaukset ovat viime vuosina yleistyneet paljon ja monet haluavatkin antaa kumppanilleen ihan oman isyyspakkauksen. Mielestäni idea on ihana, sillä se valmistelee myös tulevaa isää vauvan tuloon. Isyyspakkaus on myös kiva osoitus puolisolleen, että hänetkin huomioidaan odotuksessa ja hänelläkin on paikkansa vauvanhoitoon liittyvissä asioissa vauvan saavuttua.


Itse halusin koota miehelleni pakkauksen, joka on mahdollisimman käytännöllinen. Toisinaan näkee kivoja pakkauksia, joissa on myös käytetty enemmän huumoria, mutta meidän tyyliimme sopi paremmin tälläinen käytännönläheinen paketti. Paketin sisältöön tottakai vaikuttaa puolison mieltymykset, joten jokainen voi helposti rakentaa itse mieluisan paketin.


Isyyspakkaus tulevalle isälle


Kun aloin rakentamaan miehelleni isyyspakkausta, mietin millaisia tarvikkeita meiltä vielä uupuu ja millaiset asiat voisivat olla ihania antaa isän ja tyttären yhteisiin tuleviin hetkiin. Koska halusin tavoitella käytännönläheistä sisältöä, koostui paketti pitkälti vain hyödyllisistä tarvikkeista.

Isyyspakkaukseen olin kirjoittanut kortin, jossa kerroin isyyspakkauksen sisällöstä ja avasin muutenkin ajatuksiani yhteisestä tulevasta vauva-arjesta. Tällä oli kiva pohjustaa pakkaus ennen kuin mieheni alkoi käydä läpi pakkauksen sisältöä. 


Meidän isyyspakkaus koostui:

♥ 1 vaippapaketti, jossa kahden kokoisia vaippoja

♥ 2 pkt puhdistuspyyhkeitä 

♥ 2 tuttipulloa

♥ 1 tutti

♥ kirja yhteisiin lukuhetkiin

♥ kylpyankkoja kylpyhetkiin

♥ pesuneste ja hoitoöljy

♥ imetystyyny (= nukkumista varten, olen nimittäin todennut omani niin hyväksi, että miehelle on saatava yöunia varten samanlainen :-D ja miksei sitä voisi käyttää myöhemmin myös pullosyötöissä vauvan kanssa)

♥ suklaapupu

♥ 1 frillahousut

♥ 2 kpl kuolalappuja

♥ hammasharja vauvalle
Pakkauksen sisältö tosiaan oli hyvin vauvatarvikepainotteinen. En halunnut sisällyttää pakettiin alkoholijuomia tai hirveätä kasaa herkkuja, sillä alkoholia käytetään ylipäätään harvemmin meidän taloudessa ja herkkuja voidaan sitten ostaa muutenkin herkkuhetkiin. Harsoja olisin halunnut paketin mukana myös antaa, mutta jostain syystä ne unohtuivat minulta kokonaan, kun olin tehnyt hankintoja. Kokonaisuudessaan paketin sisällöstä tuli kuitenkin oikein kiva.  Imetystyyny voi aiheuttaa ehkä hieman hämmennystä, mutta se on tosiaan tarkoitettu pääasiassa nukkumiseen vartalotyynyksi. Olen nimittäin itse ollut todella tyytyväinen omaan imetystyynyyni, jonka kanssa olen nukkunut nyt pari kuukautta. 

Täytyy myöntää, että isyyspakkauksen kokoaminen ja ennen kaikkea sen antaminen oli ihanaa! Tykkään järjestää yllätyksiä, ja yllätyin itsekin, ettei mieheni osannut aavistella yhtään, että saisi oman isyyspakkauksen. Yllätykset ovat kyllä parhaita <3

Oletteko te koonneet isyyspakkauksia tuleville iseille?


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!