Raskausviikko 28

24 maaliskuuta 2021Raskausviikko 28 oli alku viimeiselle kolmannekselle. Tuntui hurjalta, että raskaus todella oli edennyt jo viimeiselle kolmannekselle asti, ja vaikka aika tuntui alkuraskaudessa matelevan, olimmekin yhtä äkkiä starttaamassa odotuksen loppusuoraa. Tämä raskausviikko itseasiassa menee jälleen kastiin, etten ole aivan varma onko tämä nyt vielä toista kolmannesta vai kolmatta, mutta ehkäpä se nyt ei ole niin viikon päälle! 


Tähän viikkoon numero 28 ajattelin kurkata hieman tiiviimmäällä katsauksella. Mikä oli päällimmäisin muisto tältä viikolta? Millainen oli vointini? Oliko kenties jotain ruokahimoja? Ja miten liikunnan harrastaminen vielä onnistui?
Raskausviikon 28...


Muisto: Vietettiin ystävänpäivää ja syötiin laskiaispullia ystävien kanssa. Vointi: Paha olo ja oksentaminen tuntui väistyneen tämän viikon aikana ainakin hetkeksi. Aamuisin oli huonon olon sijaan ainoastaan todella kova nälkä. Ruokahalu tuntui pikkuhiljaa palautuvan ja söinkin ehkä himpun verran enemmän kuin aikaisemmilla viikoilla. Edelleenkään kovinkaan isoja annoksia en ole pystynyt syömään, vaan sellaiset saa aikaan äkkiä todella inhottavan olon. Olenkin suosinut enemmän pienempien annoksien syömistä, mutta sitten vaan useammin.


Paino minulla oli tämän viimeisen kuukauden sisään alkanut nousta hieman nopeammin eli noin 3kg kuukauden aikana. 


Lisäksi aikaisemmin mainitsemaani kutinaa esiintyi toisinaan, mutta ei läheskään päivittäin. Raskaushepatoosia en siis epäilisi, enkä myöskään hakeutunut verikokeisiin kutinan tiimoilta. Tälläkään hetkellä kutinaa ei ole edes päivittäin, joten uskon sen johtuvan enemmänkin  ihon venymisestä.Ruokahimot: Mitään erityisiä ruokahimoja minulla ei kai ole ollut suoranaisesti koko raskausaikana. Tai sitten en vain osaa tulkita niitä himoiksi. Tämän viikon aikana kuitenkin testattiin Valion luomu omenamehua, jota olenkin lähes tähän nykyhetkeen asti kitannut tölkkikaupalla, haha. Nyt tosin tuntuu, että omenamehu alkaa pikkuhiljaa riittämään. Mieleni teki myös mieli vihreitä omenoita, joten jonkinlainen omenabuumi oli iskenyt. 


Ruokien suhteen toinen, mitä olemme syöneet enemmän kuin laki sallii, on heseruoka. Hesburgeriin olemme käyttäneet tämän raskauteni aikana pienen omaisuuden, sillä erityisesti tuplajuustohamppari, isot ranskalaiset ja kurkkumajoneesi on uponnut. Mutta tämä sallittakoon itselle niin kauan kuin paino ei esimerkiksi lähde liian jyrkkään nousuun.Liikunta: Lenkkeilimme edelleen päivittäin kevyesti koiran kanssa. Lenkit pituudeltaan kuitenkin lyhenivät ja vauhti hidastui. Raitis ilma teki kuitenkin mielestäni hyvää ja nautinkin kovasti kevyestä ulkoilusta. 


Salitreenejä teimme viikon 28 aikana yhteensä kaksi, joka tuntui vielä itselle oikein sopivalta määrältä. Enpä tosin tällöin tiennyt, että treenit tulisivat jäämään pidemmäksi aikaa pois tämän viikon jälkeen. Onneksi salitreenien pariin ehtiin sitten uudelleen vaikkapa syksymmällä (ehkä). Sovimme myös salikorttini jäädyttämisestä kuntosalini kanssa ja maaliskuun jälkeen en enää kuntosalille olisi muutoinkaan mennyt. Jäimme tosiaan kuntosalilta kokonaan pois nyt maaliskuussa, sillä kiihtyvä koronatilanne ei houkutellut treenaamaan ihmispaljouteen ilman maskia. Onneksi myös kotona voi tehdä kevyttä treeniä.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!