Vauva on pian täällä - Mitä on vielä hankintalistalla?

29 maaliskuuta 2021


Vauvantarvikehankinnat alkavat olla jo ihan hyvällä mallilla. Tai ainakin siltä on tuntunut. Isommista hankinnoista vaunut ostimme jo marraskuussa, syöttötuoli ja pinnasänky ennen vuodenvaihdetta ja turvakaukalon telakoineen alkuvuodesta. Vaatehankintoja aloimme tekemään pian sen jälkeen, kun saimme tietää vauvan sukupuolen, ja tällä hetkellä vaatehankinnatkin ovat aikalailla valmiit.


Vauvaan liittyen on yllättävän paljon hankittavaa. Meillä on tällä hetkellä uponnut rahaa reilu 3000 euroa, jos ei lasketa mukaan vauvanhuoneen remontoimiseen liittyviä menoja. Toisalta tuo summa kuulostaa todella korkealta, mutta tietysti ensimmäisen lapsen kohdalla hankintoja "joutuu" tekemään enemmän. Lopulliseen summaan tietysti vaikuttaa myös aina se, kuinka paljon ostaa käytettynä vai ostaako kaiken aivan uutena. Ja tietysti myös se, suosiiko joitain tiettyjä brändejä, joilla jo pelkkä logo tuotteessa maksaa. Me olemme ostaneet osan uutena ja osan käytettynä, jotka yhdessä tasapainottavat hieman menoja. 


Hankintalistalla


Lipasto hoitotasoksi


Perinteisen hoitopöydän sijaan on tarkoitus hankkia Ikeasta lipasto ajamaan hoitopöydän virkaa. Olen hankkinut jo lisäosana lipaston päälle kiinnitettävän hoitotason, jonka kiinnittäminen lipaston tasolle onnistuu jälkiä jättämättä. 


Olemme kaavailleet Ikean reissua huhtikuulle, jolloin voisimme käydä hakemassa kolmen laatikon Hemnes-lipaston. Onneksi Ikeassa on noutopalvelu, joten tilauksen voisi hoitaa kätevästi verkossa ja tavarat toimitettaisiin suoraan autolle. Tämä lipasto toimisi sitten myöhemmin muutoinkin tytön huoneessa, kun kiinnitettävän lisäosan irrottaisi pois. Hoitoalusta


Hoitoalusta meiltä uupuu vielä myös. En ole osannut tämänkään osalta valita kaikista erilaisista vaihtoehdoista. Osassa vaihtoehdoista olisi irroitettava päällinen, osalla taas materiaali sellainen, että se on helppo pyyhkiä puhtaaksi. 


En oikein tiedä, onko järkevää hankkia kuviollista alustaa, jos siinä usein pidetään kuitenkin päällä pyyhettä tai muuta suoja-alustaa. Miksi näistäkin pitää olla niin monen miljoonaa erilaista kuosia? :-DItkuhälytin


Itkuhälytin on mielestäni melko ehdoton, jos yhtään haluaa valvoa vauvan unta ulkona, kun itse on sisätiloissa. Koen tärkeäksi, että itkuhälyttimessä olisi myös kamera, jolloin voisin paremmin valvoa vauvaa. Kameran avulla näkisi, onko esimerkiksi tutti tippunut tai vauva jostain muusta syystä hereillä. 

Haaveissani vietämme kesällä aikaa myös mökillä, jolloin olisi kätevää, että käytössä olisi itkuhälytin. Vaikkakin varmasti innokkaita vauvanvahteja löytyy omasta takaa isovanhemmista. 

Rintapumppu 


Rintapumpun hankinta aiheuttaa päänvaivaa, sillä en tiedä yhtään millainen olisi hyvä. On niin sähkökäyttöisiä kuin vaan ihan manuaalisesti toimivia, joista molemmista on kuullut arvioita suuntaan ja toiseen. Rintapumpun hankintaa olen lykännyt varmaan juurikin tämän takia, etten osaa sanoa, millainen olisi järkevää ostaa ja miten paljon tällaiseen ylipäätään kannattaa laittaa rahaa. Enkä todellisuudessa tiedä, tarvisenko edes tällaista? Saa antaa ehdottomasti suosituksia hyvistä vaihtoehdoista! Newborn set syöttötuoliin


Meillä on kotona jo odottelemassa Stokken Tripp Trapp syöttötuoli, johon haluaisin hankkia lisäosana newborn setin. Newborn set on siis vastasyntyneelle tarkoitettu sitteriosa, jossa vauva voi makoilla samalla korkeudella muiden kanssa vaikkapa ruokapöydän ääressä. 


Tätä olen yrittänyt metsästää käytettynä, mutta alkaa näyttää siltä, että ostamme sen uutena. Nämä tuntuvat olevan niin suosittuja, että kun istuin tulee vaikkapa facebook-kirppikselle myyntiin, se varataan ihan saman tien...Vaunuverho


Olen tilannut vaunuverhon itseasiassa jo ompelijalta ja postitin kankaan hänelle verhoa varten viime viikolla. Vaunuverhon kankaan voisin paljastaa myöhemmin täällä bloginkin puolella, kunhan sitten jossain vaiheessa saan verhon näppeihini! Uskon, että siitä tulee ihana.Pienempiä tarvikkeita


Lisäksi tottakai pitää vielä hankkia mahdollisesti pienempiä hankintoja, kuten harsoja, hoitotarvikkeita, ehkä joku kiva hupullinen vauvapyyhe (Pentikillä mm. aivan super söpö kettupyyhe!!!) ja jotain vauvan leluja. Ajattelin kuitenkin, että näitä ehtii hiljalleen vielä ostella ja ei noilla leluillakaan nyt kamalasti käyttöä ole heti synnäriltä kotiuduttua. Puuttuukohan tästä vielä jotain? En osaa kyllä sanoa! Kokemus ehkä opettaa tämänkin suhteen :-) 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!