Ensimmäisten vauvaviikkojen suosikit

15 toukokuuta 2021

Sisältää mainoslinkkejä (*)

Iloisilla uutisilla on aina mukava aloittaa kirjoittelu, sillä voin ilolla kertoa, että meidän pieni vauvamme on syntynyt muutama viikkoa sitten. <3 Hän on nyt ilostuttanut elämäämme lähes kolmen viikon ajan ja olemme päässeet harjoittelemaan uutta arkea jo kotonakin. Vielä mikään ei ole sen suuremmin yllättänyt vauva-arjessa, mutta uskon, että niitäkin hetkiä tulee vielä matkan varrella olemaan. 

Meille on noussut näiden ensimmäisten viikkojen aikana muutamia ehdottomia suosikkeja vauvatarvikkeiden rintamalta. Suurin osa liittyy vauvan ruokintaan ( = imetykseen), mutta myös muutama muu käytännöllinen juttu on listalla mukana. 

Stokken Newborn set 

Stokken Tripp Trapp newborn set on ollut meillä nämä viikot kovassa käytössä. Sitteriin on helppo laskea vauva, jolloin saa kädet vapaaksi ja voi puuhailla muuta samalla samassa tilassa. Meidän tyttömme viihtyy hyvin sitterissä, joten ruoanlaitot ja omat ruokailut on helppo hoitaa tytön makoillessa tuolissa. 

Tripp Trapp tuoliin sitteri maksaa uutena noin 99 euroa ja on saatavilla useammista lastentarvikeliikkeistä. Omamme hankimme Ozbabyltä.

Imetystyyny

Imetystyyny on osoittautunut meille tärkeäksi apuvälineeksi imettämisessä. Meiltä löytyy kotoa kaksi imetystyynyä, joilla saa puoli-istuvassa asennossa tai nojatuolissa aseteltua hyvin vauvan omaan syliin. 

Imetystyynyjä löytyy montaa eri sorttia, mutta meillä on käytössä A&M:n imetystyynyt, jotka olen todennut ihan toimiviksi. Tätä imetystyynyä käytin muuten myös raskausaikana nukkuessa ja se helpotti silloin nukkumista paljon viimeisellä kolmanneksella.


Sähköinen rintapumppu

Sähköinen rintapumppu on ollut aivan ehdoton omiin tarpeisiini. Pumppasin jo osastolla sairaalassa lisämaitoa vauvalle, joten olemme jatkaneet samalla kaavalla myös kotona. Lisämaitoa emme juurikaan enää tarvitse, sillä vauvan paino on kohonnut hyvin, mutta silti pumppaan päivittäin pieniä määriä. 

Sähköinen pumppu toimii loistavasti myös maidon noustessa, jolloin tuntuu, että rinnat kirjaimellisesti räjähtävät. Päivittäin tuleekin pumppailtua maitoa säilöön. Meillä on käytössä Beemoon rintapumppu*, jonka tilasimme Jollyroomilta*. Beemoon rintapumppu on erinomainen hinta-laatusuhteeltaan.


MAM:in tuttipullot

MAM:in tuttipulloista saatiin paljon kehuja kavereilta jo raskausaikana, joten ei muita pulloja edes ajateltu hankkia. Babyshowereilla saatiin muutamat pullot lahjaksi ja mies kävi vielä viime viikolla kaupassa ostamassa neljä pulloa lisää varastoon. Vaikka emme nyt säännöllisesti lisämaitoa annakaan imetyksen lisäksi, on näitä hyvä olla muutama valmiina tulevaakin varten.

Meillä käytössä ovat MAM Easy Start Anti-Colic pullot*, joita saa tilattua myös Jollyroomilta. 


Harsot

Harsoja tuntuu tarvitsevan paljon. Nyt meillä on 12 harsoa, mutta ehkä muutama lisäharso ei olisi pahitteeksi. Harsoja löytyy monelta eri merkiltä ja olen pitänyt kaikista mitä meillä itsellämme on käytössä (done by deer, lässig jne...). 
 

Liivinsuojat

Liivinsuojia aloin tarvitsemaan jo synnytyksen jälkeen osastolla ollessa, sillä maidonnousun jälkeen maitoa tuntui virtaavan reilusti. Liivinsuojat pitävät liivit ja paidat kuivina, enkä ainakaan näin pian synnytyksen jälkeen pärjäisi okein ilman niitä. Liivinsuojiakin löytyy monelta eri merkiltä, mutta itse on pitänyt Ainun suojista.


Löytyykö sieltä samanlaisia ensimmäisten viikkojen suosikkituotteita?


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!