Raskausviikot 35-36

06 toukokuuta 2021Pieni tauko kirjoittelemiseen tulikin tähän väliin, joten kiritään nyt vauhdilla raskausviikkopostauksia eteenpäin. Nyt kurkataan menneisiin viikkoihin 35 ja 36, jolloin suunniteltuun sektioon oli enää noin kuukauden verran aikaa. Odotus alkoi kasvaa entisestään ja kaikki arjen kiireet laittoivatkin ajan suorastaan lentämään.


Raskausviikolla 35 otettiin uudelleen kotona odotuskuvia sekä minusta että meistä mieheni kanssa yhdessä. Nämä jäivätkin loppujen lopuksi viimeisiksi ns. "virallisiksi" odotuskuviksi, sillä enempää ennen vauvan syntymää emme ehtineet napata. Kuvista tuli jälleen todella kivoja ja olin yllättynyt, miten studiomaisia kuvia onnistuttiin ottamaan itse. Niistä jäisi niin ihania muistoja myöhemmälle. Suosittelen kyllä odotuskuvien ottamista, vaikka ei olisikaan kaikkein omimmillaan ja luontevimmillaan kameran edessä. Niistä jää niin kivoja muistoja, joihin on mukava palata sitten, kun vauva on jo syntynyt. Ja nytkin ne toimivat ihanina kuvituskuvina tässä!Viikkojen aikaiset parhaudet: Ikean reissu, Babyshowerit ja pestyt vauvanvaatteet


Vauvanhuoneen remontin oli tarkoitus valmistua muutaman viikon kuluessa, joten suuntasimme myös Ikeaan tekemään hankintoja vauvaa varten. Hyödynsimme Ikean Click and Drive -palvelua, sillä kävimme noutamassa vauvalle pinniksen, vaatekoreja ja lipaston hoitotasoksi, mutta emme halunneet mennä sinne pyörimääm ihmisten keskelle. Täytyy antaa iso peukku tälle Ikean palvelulle, sillä se oli niin näppärä. Check in:n jälkeen tavarat oli alle 10 minuutin kuluttua nenämme edessä toimitettuna, joten ei tarvinnut muuta kuin lastata tavarat autoon ja huristella pois.

Aloitin vihdoin myös vauvanvaatepyykin pesun. Lääkityksestä huolimatta heilahtelevat verenpaineet ja yölliset kipuilut alkoivat mietityttää - Mitä jos vauva syntyisikin pian?- minkä takia halusin pelata varman päälle ja saada rv 35 aikana myös sairaalakassin jonkinlaiseen kuntoon. Kuitenkin yleinen suosituskin taitaa olla, että sairaalakassi kannattaisi pakkailla rv35 tienoilla, sillä synnytys voi jo kuitenkin suuremmalla todennäköisyydellä käynnistyä näistä viikoista eteenpäin. Minulle myös vähän vihjailtiin että perätilavauvat saattavat syntyä keskimäärin hieman aikaisemmin, joten sekin alkoi mietittää. Nyt oli sitten ainakin kotiutumisvaatteet (ja muutakin!) pesty tulevaa pienokaista varten. Vatteet tosin joutuivat olla vielä muovilaatikossa odottamassa ennen kuin pääsin laittamaan ne vauvan huoneeseen.

Rv36 sain ihanat babyshowerit, jotka järjestettiin pienen ystäväpiirin kesken. <3 Olin kovin otettu tästä ja päivä jää kyllä ikuisesti mieleen. Saimme vauvalle ihania lahjoja ja myös muutamia juttuja minulle. Raskaushieronta lahjakortti oli todella kiva ylläri, jonka ajattelinkin hyödyntää vielä ennen vauvan syntymää.

Viikkojen aikaiset kiusat: närästys, liitoskivut, hikoilu

Rv35 ja 36 myös yöllinen hikoilu edelleen jatkui. Omenamehu oli taas palannut kuvioihin ja sitä teki mieli vähintäänkin aina aamuisin juoda. Rv34-35 aikana olin myös havainnut lisääntyneen janon tunteen ja tuntui, että kokoajan suu kuivui ja teki mieli juoda vettä. Yöllä ei kuitenkaan tarvinnut ravata vessassa, joka varmaan johtuu myös vauvan perätilasta, sillä vauva pää ei ollut painamassa virtsarakkoa. 

Rv 36 aikana liitoskivut yltyivät liikkuessa, ja erityisesti myös silloin, jos oli pitkään paikoillaan ja lähti liikkeelle. Kävelylenkit toki sujuivat edelleen ihan ok, mutta liitoskivut erityisesti haaroissa, sisäreisissä ja jossain siellä syvemmällä vaivasivat. Nukkuminen ja asennonvaihto tuotti haasteita myös niiden takia. Närästystä oli edelleen todella voimakkaana, mutta se onneksi helpottui närästyslääkkeellä. Sormissa alkoi myös olla jäykkyyttä öiden jäljiltä ja sormet olivat myös todella turvonneet. Turvotus tuntui pahenevan ympäri kroppaa ja oikeasti minulle mahtui enää harvat kengät jalkaan. Jostain syystä myös oksensin rv36 loppupuolella eräs yö. Syytä tälle en oikein tiedä, ehkä se oli närästyksestä johtuvaa tai olin syönyt jotain pilaantunutta. Tässä vaiheessa tuntui, että kiusalista alkoi olla jo melko pitkä! Onneksi olin saanut ystäviltä raskaushierontaan lahjakortin, joka tavallaan "pakotti" minut menemään hierontaan. Se teki todella hyvää ja kävinkin hieronnassa ennen kuin viikko 36 vaihtui raskausviikkoon 37. Tuntui, että kroppa rentoutui ja sain muutenkin jalkojen nestekiertoa parannettua. Keskityimme hieronnassa jalkojen hierontaan, sillä niissä nesteturvotus oli tosiaan pahinta. Iso suositus raskauden aikaiselle hieronnalle, se oli ihanaa.


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!