Terassia kesäkuntoon

09 kesäkuuta 2021


Siitä asti, kun nykyiseen kotiimme muutimme, olemme puhuneet, että terassille olisi hankittava aurinkovarjo. Tähän asti terassikalusteita on joutunut pitämään seinän vieressä, jolloin isosta terassista jää kokonaan käyttämättä lähes kaksi kolmasosaa  terassialasta. Terassille paistaa iltaan asti aurinko, joten siinä on ollut aika tukahduttavan kuuma ilman varjon suojaa.


Mutta problem solved! Hankimme nimittäin vihdoin muutamia viikkoja sitten ison vaaleanharmaan sivuvarjon terassille, joten pääsimme siirtämään ruokailuryhmän seinän vierestä keskemmälle terassia. Varjo joutui hetken lojua kuljetuspakkauksissaan olohuoneessa, sillä terassi täytyi ensin pestä ja öljytä, mutta vihdoin viime viikonloppuna varjo saatiin paikalleen. 


Terassilla meillä on tällä hetkellä neljän hengen ruokailuryhmä ja yläkerran parvekkeelle tarkoitettu sohvaryhmä. Sohvaryhmän tilalle olisi jossain vaiheessa tarkoitus hankkia jonkinlainen pidempi sohva tai divaanisohva, joka sopisi paremmin rentoon löhöilyyn. Lisäksi sekä ruokailu- että sohvaryhmien alta löytyvät säänkestävät terassimatot. Mietin alkuun uskaltaako terassimattoja pitää suorassa vesisateessa jatkuvasti, mutta viimeisimmän ukkoskuuron perusteella matot kuivuvat todella nopeasti, jolloin kosteus ei tunnu jäävän maton ja terassilautojen väliin. Vaikka sivuvarjo olikin omaan makuuni kallis hankinta, on se todella osoittaunut jo parin päivän käytön perusteella niin hyväksi. Sivuvarjo on helppo avata ja sulkea, sen korkeutta ja kulmaa voi säätää näppärästi sekä jalustan ansiosta sen paikkaa on todella vaivatonta muuttaa. Valitettavasti en ole vielä napannut sivuvarjosta avoimena hyviä kuvia, mutta ajattelin laittaa terassista kokonaisuudessaan paremmin kuvia, kun saamme sitä vielä hieman laitettua. 


Nyt terassilla viihtyy niin paljon paremmin kuin edellisenä kesänä. Uskonkin, että terassista tulee nyt yksi kesän lempipaikka, jossa voi istuskella ja nauttia kesäpäivistä. Joko siellä on laitettu terassit kuntoon kesää varten?


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!