Voileipäkakku rengasvuokaan (gluteeniton)

16 kesäkuuta 2021


Toissa viikonloppuna oli aihetta juhlaan, sillä vauvamme sai kastejuhlassaan virallisesti nimen. Osa juhlatarjoiluiden kakuista oli tilattu valmiina, mutta gluteenittoman voileipäkakun päädyimme valmistamaan (lue: mies valmisti) ihan itse.


Bongasin Yhteishyvän Instagram-tililtä helpon näköisen voileipäkakkureseptin, jossa voileipäkakku kootaan rengasvuokaan. Täytteenä voileipäkakun ohjeessa oli lohi-katkarapu- ja herneseokset. Kakustahan saisi helposti myös pikkaisen reseptiä muokkaamalla kasvis- tai lihaversion. Koska tarkoituksena oli valmistaa gluteeniton kakku, korvasimme ohjeessa käytetyn leivän gluteenittomalla versiolla, jota sai ihan marketista ostettua.


Rengasvuokaan valmistettu voileipäkakku on mielestäni paljon nätimpi kuin perinteinen suorakulmion mallinen kakku. Kakun valmistaminen oli ilmeisen helppoa ja koristelukin onnistui tosi hyvin! Kastejuhlan vieraidenkin perusteella tämä gluteeniton voileipäkakku oli ehdottomasti tarjoilupöydän suosikki. Minusta tuntuu, että tämä voikkukakku jää meidän juhlien tarjoilupöydän ehdottomaksi vakkari kakuksi.


Reseptin ja ohjeen löydät Yhteishyvän sivuilta. 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!