Maidottomat mustikkamuffinit

10 syyskuuta 2021



Onko sulla ollut etsinnässä resepti maidottomiin mustikkamuffineihin? No täältä sellainen löytyy! Maidottomat mustikkamuffini (tai mustikkamuffinssi, miten nyt tykkää sanoa) valmistuvat hetkessä. Muffinien raaka-aineet vain sekoitetaan keskenään, muffinitaikina kauhotaan vuokiin ja koko komeus uuniin. Mustikkaa löytyy usein aina pakkasesta, joten nämä ovatkin varsin hyvä pikaleivonnainen, jos vieraita on tulossa. 





Mustikkamuffineissa pääjuttu on tietysti mustikka, joten sitä saa laittaa taikinamassaan reilusti. Käytin pohjareseptinä Kodin Kuvalehden mustikkamuffinien ohjetta, jota sitten sovelsin omiin tarpeisiini sopivaksi. Maidottomat mustikkamuffinit valmistuivat näin:


Maidottomat mustikkamuffinit



Ainekset taikinaan

3,5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

100 g sulatettua margariinia (maidoton)

1,5 dl soijamaitoa

2 kananmunaa

4dl jäisiä pakastemustikoita



Valmistusohjeet:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja lisää se kuivien aineiden joukkoon. Riko kananmunien rakenne ja lisää kananmunat soijamaidon kanssa taikinaseokseen. Lisää lopuksi mustikat taikinaseokseen kevyesti käännellen. 

Jaa taikina muffinivuokiin (käytin 12 kpl hiiliteräsvuokaa muffineille). Paista uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia kunnes pinta kullanruskea. 










Olen ollut heinäkuun lopusta asti maidottomalla ruokavaliolla, josta ajatus tähänkin reseptiin lähti. Aloitin maidottoman ruokavalion imetysdieettinä vauvan vatsavaivojen takia jättämättä kuitenkaan soijaa, kananmunaa ja naudanlihaa pois. 


Maidottomalle ruokavaliolle siirryttyäni pienen vatsavaivat helpottivat, mutta kyseessä saattoi olla myös 3kk iän rajapyykki - tiedä sitten. Kokeilin tässä välissä viitisen päivää syödä maitotuotteita, mutta mielestäni yömme vaikeituivat jälleen. Olen nyt siis ainakin toistaiseksi jatkanut maidottomalla linjalla, johon myös nämä muffinit sopivat hyvin. 


Makoisia muffinihetkiä myös sinne ruudun toiselle puolelle.


Share your opinion:

  1. Moikka! Just laitoin muffinssit uuniin, illalla pojan 1v. juhlat 😋 Ohjeessa ei mainittu milloin mustikat lisätään taikinaan. Kääntelin ne lopuksi taikinaan. Toivotaan, että onnistuvat 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea hieman myöhässä 1v-sankarille! :-) Ja toivottavasti muffinssit maistuivat ja juhlat olivat muutenkin onnistuneet.

      Kiitos tuosta huomiosta, mustikat tosiaan käännellään lopuksi taikinaseokseen. Pitääpä korjata se tuonne ohjeeseenkin!

      Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!