Pienen muistolle

21 syyskuuta 2021Heippa ja kiitos asiallisesta vastaanotosta viimeisimpään julkaisuun liittyen. Tuntuisi oudolta palata takaisin normaaliin postaustahtiin ilman, että palaisin vielä viimeisimpään siskoni vauvan kuolemaan liittyvään kirjoitukseen, joten haluaisinkin sanoa vielä muutaman sanasen. 


Seurasin viime viikolla Maailman potilasturvallisuuspäivään liittyviä julkaisuja omilta lähialueiltani ja on hieman harmillista todeta, että harvemmin näitä surullisesti päättyneitä tapahtumia ja potilasvahinkoja nostetaan lainkaan esille. Ymmärrän, että ei ole hyvä lietsoa pelkoa, mutta kun kyse ei ole siitä. Silmien sulkeminen ei poista synnytykseen liittyviä riskejä. Tietoisuus ymmärrettävästi lisää tuskaa, mutta kun kyse on todellisista faktoista ja riskeistä, tuntuu erikoiselta kieltää niiden tapahtuminen. Vauvoja vammautuu ja kuolee vuosittain Suomessakin. Asioista puhuminen ei tarkoita, että ne jotenkin yhtä äkkiä yleistyisivät rytinällä, mutta tietoisuutta voisi olla hyvä lisätä. Synnytys voi olla pienen ihmisen elämässä yksi vaarallisin hetki, ja siihen liittyviä riskejä olisi hyvä tuoda paremmin yleiseen tietoisuuteen.  Sitä en minäkään ikinä olisi osannut ajatella ennen kuin asioihin on sukeltanut syvemmälle.


Kuolleiden lasten muistopäivä 23.9


Tämän viikon tostaina 23.9. on kuolleiden lapsien muistopäivä. Kuolleiden lapsien muistopäivä on kaikille lapsensa menettäneille vanhemmille ja kuolleen lapsen läheisille. Jollain paikkakunnilla järjestetään muistotilaisuuksia lapsensa menettäneille perheille, joista pääsee tutustumaan mm. tämän linkin kautta


Lapsen haudalla voi olla tärkeää käydä, tai lasta voi muistaa myös ajatuksin ja kynttilöin - jokainen tavallansa, joka itselle tuntuu sopivalta.Kaikkea hyvää sinulle uuteen viikkoon, palaillaan pian muidenkin aiheiden parissa.


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!