Vauvalle maistuva puurorieska

31 tammikuuta 2022


Välillä on päiviä, kun puurokulhon pohjalle jää puuroa, eikä koko annos uppoa sitten millään pienen vauvan massuun. Usein olen tyytynyt antamaan puuron jämät joko koiralle tai heittänyt ne biojätteeseen, mutta tänään sain vihdoin aikaiseksi kokeilla puurorieskoja. Tein puurorieskoja Simppeli Sormiruokakeittiön ohjetta mukaillen, sillä meiltä ei löytynyt ihan kaikkia ohjeessa olleita ainesosia kotoa. Minun valmistamat rieskat sisälsivät alla olevat ainesosat.


Puurorieskat vauvalle


noin 0,75 dl puuroa

0,5 dl vauvalle sopivaa maitoa (käytin itse äidinmaitoa)

1,5 dl vehnäjauhoja

noin 1 rkl öljyä 

1 kananmuna


Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja nostellaan lusikalla uunipellille. Paistoin uunissa neljä rieskaa (sellaisia pumppernikkelien kokoisia, jos tunnistat leivoksen :-D) noin 10-12 minuuttia noin 225 asteessa. Pieni jäähdytys uunin jälkeen ja ei muuta kuin rieska vauvan kätöseen ja suuta kohti!Meidän pikkuiselle ainakin maistui todella hyvin nämä puurorieskat. Syöttötuolista kuului vain "nam nam nam nam..." <3 


Rieska pysyy helposti pienissä käsissä ja se on sopivan murenevaa hampaattomallekin suulle. Helppoa syödä siis vauvan ihan itse. Meillä tämä menee ehdottomasti jatkoon ja tulen jatkossakin tekemään joko niistä syömättä jääneistä puuroista rieskat tai sitten ihan varta vasten teen puuroa näitä varten. Tämä oli onnistunut kokeilu!


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!