Sisustussuunnitteluun valmistautuminen?

22 huhtikuuta 2022


Kaupallinen yhteistyö: Sievitalo

 

Meidän muuttovalmiiseen talopakettiimme kuuluu kolmen tunnin sisustussuunnittelu. Vaikka pidänkin erilaisten vaihtoehtojen pohdinnasta ihan itsenäisesti pähkäillen, olen myös avoin kuulemaan ammattilaisen näkemyksiä sisustusvalintoihin liittyen. Sievitalon muuttovalmiiseen talopakettiin kuuluu sisustussuunnittelu Värisilmässä - joko Oulussa, Tampereella tai Vantaalla.  Moni Sievitalon rakentaja, kenen kanssa olen käynyt viestinvaihtoa, on saanut Värisilmän sisustussuunnittelusta hyviä vinkkejä, joita ei olisi itse osannut edes ajatella. Talopakettiin kuuluva sisustussuunnittelu kannattaa siis todellakin hyödyntää.


Sievitalon talopakettiin kuuluvaan sisustussuunnitteluun voi varata ajan yhteen kolmesta Värisilmän liikkeestä eli joko Värisilmän Oulun, Tampereen tai Vantaan toimipisteelle. Meidän kohdallamme järkevin ratkaisu olisi suunnata kohti Vantaata ja yrittää saada samalla kertaa käytyä myös Omega-Keittiöiden palaveri. Pienen lapsen kanssa reissaaminen suunnittelupalaveihin ei ehkä ole ideaalein tilanne, joten täytyy miettiä, miten selviäisimme reissusta mahdollisimman "pienin ruhjein". Vai olisiko nämä sittenkin parempi jakaa kahdelle eri päivälle?


Vinkkejä sisustussuunnittelupalaveriin valmistautumiseen

Mitä kaikkea sitten kannattaisi olla jo etukäteen selvitetty ennen sisustuspalaveriin menoa, jotta siitä voisi saada kolmessa tunnissa maksimaalisen hyödyn? En varmastikaan tiedä täydellistä vastausta itse vielä, mutta otin hieman selvää, mitä kaikkea voisi olla hyvä tietää, ottaa huomioon ja selvittää. Lähtökohtaisesti sisustusssuunnitteluun voi mennä ilman suurempaa valmistautumista, mutta väittäisin, että palaverista saa paljon enemmän irti pienellä taustatyöllä. 


Ensimmäinen tärkeä steppi on tietysti ajanvaraaminen haluamaansa Värisilmän liikeeseen. Sievitalolta saa jo ennen kaupantekoa nähtäville heidän sisustusvalintaoppaan, jossa on aina toimitussisällöistä välioviin ja seinäpintoihin asti vakiomallistojen tietoja. Oppaan avulla voi etukäteen lähteä jo miettimään jo mm. lattiamateriaaleja ja lattia- ja seinälaattoja. Me olemme löytäneet vakiomallistosta jo tämän avulla muutamat omat suosikkimme.


Instagram on nykyajan Google. Tai ainakin todella hyvä vaihtoehtoinen tutkimusväline! Kannattaakin yrittää löytää muiden rakentajien tai jo rakentaneiden tileiltä kuvia ja kokemuksia, miltä eri materiaalit näyttävät ja millaisiksi ne on koettu. Avainsanojen avulla on helppo lähteä kurkkimaan, miltä joku tietty laatta näyttää tai millainen olisi itseä miellyttävä vakiolaminaatti. Instagram kuviin kannattaa toki aina suhtautua kriittisesti ja huomioida, että kuvien editoinnilla sisustusmateriaalit voivat näyttää aivan erilaisilta kuin sitten luonnossa oikeasti. Myös tilojen valaistuksella on iso merkitys. 


Jos omalla kotipaikkakunnallasi on Värisilmä, kannattaa käydä etukäteen tutkimassa materiaalivaihtoehtoja jo ihan livenä. Ei ikinä kannata valita materiaaleja pelkästään Instagram-kuvien perusteella ja tuskin näin kukaan edes tekee. Käsitykseni mukaan lattiamateriaali, esim. laminaatti, olisi hyvä olla etukäteen mietitty ennen sisustussuunnittelua. Lattiamateriaali vaikuttaa suuresti myös muiden sisustusvalintojen tekemiseen.  Kuvat kollaasissa: Pexels & Sievitalon valintaopas

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!