Vauvasta taaperoksi

21 huhtikuuta 2022


Meidän kotona ei ole kohta enää vauvaa, vaan kodin täyttää rakkaudellaan pienen pieni taapero. En voi uskoa kuinka nopeasti vauvavuosi on mennyt ja miten nopeasti meidän pienestä alle kolmekiloisesta nyytistä on kasvanut nauravainen taapero. Tämä vuoden mittainen matka on ollut elämäni rakkainta aikaa. Sen olen kyllä tainnut mainita täällä jo aiemminkin.


Pian meillä on tosiaan 1-vuotias kotona. Ihanaa, mutta samalla niin haikeaa. Edessä oleva syntymäpäivä ja synttärijuhlat tulevat kyllä varmasti aiheuttamaan itselläni tunteenpurkauksia, ja kyyneleitä en varmaan pysty peittelemään. Mutta ne ovat varmasti enimmäkseen niitä onnenkyyneleitä. 


Vauvasta taaperoksi - Uusia taitoja, temppuja ja tekemistä


Vauvasta taaperoaikaan siirtyminen pitää sisällään monia uusia juttuja. Lapsi oppii hiljalleen sanoittamaan itseään, liikkuminen alkaa tapahtua kahden jalan varassa ja muutkin taidot kehittyvät isolla harppauksella. Pikkuisesta vauvasta kasvaa ketterä taapero, jonka perässä on todellakin aikuisellakin pysyttelemistä. 


Yhden vuoden ikää tavoittelevan lapsen suosikkeja tuntuu olevan kävelykärry, erilaiset pallot ja niillä pelaaminen, pää alaspäin roikkuminen äidin tai isin sylissä sekä pusujen antaminen. Lattialla liikutaan hurjaa vauhtia ja laatikoista tavaroiden purkaminen on hupaisaa puuhaa. Olen jossain tainnut mainitakin, että tämä lähestyvä yhden vuoden ikä on ollut niin kivaa aikaa. Pidän aktiivisesta tekemisestä ja nyt yhä enemmissä määrin pääsemme lapsen kanssa yhdessä puuhastelemaan uusia juttuja. Yhä enemmän voidaan käydä leikkipuistoissa ja lapsi viihtyy pidempiä aikoja vaunuissa tai ihan vaikka vaan puistonpenkillä istuskelemassa ja ihmettelemässä ympäröivää maailmaa. 


Me pääsimme pikkuisemme kanssa myös aloittamaan kivoja uusia harrastuksia, sillä hankimme pari kuukautta sitten pyöräkärryn. Pyöräkärry pääsi eilen ensimmäistä kertaa käyttöön ja vitsit se olikin kivaa puuhaa. Hankimme samaan konkurssiin minulle uuden polkupyörän, jotta pääsen helposti kulkemaan pyöräkärryn kanssa vaikkapa muskariin tai neuvolaan. Minun nykyiseen jopooni kärryä ei olisi saanut pikalukituksella kiinni, joten uusi pyörä oli lapsen kanssa vähän "pakollinen" hankinta. Ja onhan tällä uudella nyt pikkasen kivempi rullailla menemään kuin vahteettomalla jopolla. Odotan suurella innolla tulevia pyöräilyjä, sillä pariin vuoteen ei ole tullut nyt pyöräiltyä kunnolla. Ja parasta päästä tietysti tekemään sitä yhdessä oman lapsen kanssa. 


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!