Raskausajan herkut: Salmiakkia ja lakritsia raskaana?

21 maaliskuuta 2024


mainos Namitupa

Raskausajan herkutteluun liittyy tiettyjä rajoituksia ja suosituksia. Kaikki herkut eivät siis ole suositeltuja eli ns. "sallittuja" nautittavaksi raskaana, ja lista tuntuu kasvavan vuosi vuodelta tutkimusten ja tiedon lisääntyessä. Salmiakki ja lakritsi lukeutuvat myös näihin "kiellettyihin" herkkuihin. Mutta miksi ne eivät ole suositeltuja ja löytyykö näille jotain korvaavia vaihtoehtoja raskausaikaan? 


Ilmajoella käsityönä salmiakkeja valmistava Namitupa on kehittänyt glykyrritsiinittömien salmiakkin tuoteperheen, josta varmasti jokainen salmiakin ystävä löytää oman suosikkinsa. Namituvan valikoimasta löytyykin mm. Raskauspakkaus -niminen glykyrritsiinivapaa valmis salmiakkilajitelma, jota pääsin itsekin maistelemaan. Tämä herkkupussukka on aivan täydellinen lahjaidea raskaana olevalle ystävälle (ja miksei tietysti muillekin salmiakista pitäville herkkusuille)! Raskauspakkaus sisältää 11 erilaista salmiakkituotetta. 


Namituvan valikoimasta löytyy näiden glykyrritsiinittömien salmiakkien lisäksi myös muita makeistuotteita. Valikoimassa on saatavilla suklaata, nekkuja ja muita erilaisia karamelliherkkuja. Eri juhlapäiviä varten löytyy myös valmiita kauniita lahjapakkauksia.Glykyrritsiinitön salmiakki - sopii raskaana olevalle, mutta myös muille herkkusuille


Glykyrritsiini on lakritsihappoa, jota myös useimmat salmiakki- ja lakritsiherkut sisältävät. Lakritsaa käytetään usein myös salmiakkien valmistuksessa, jolloin salmiakkituotteet voivatkin sisältää myös lakritsiuutetta tai -jauhetta. Glykyrritsiiniä tulisi välttää raskausaikana, sillä sen raskauden aikaisella käytöllä voi olla haittavaikutuksia sikiön kehitykselle ja haitat voivat olla pitkäkantoisiakin. On siis aivan todelliset syynsä sille, että salmiakki ei kuulu suositeltujen ruokien listalle raskausaikana.
Koska salmiakkihimot harvoin ainakaan katoavat raskausaikana, on i h a n a a, että markkinoilta löytyy vaihtoehtoisia, mutta kuitenkin oikeasti hyvänmakuisia tuotteita. Namituvan valmis raskausajan kokonaisuus glykyrritsiinivapaista salmiakeista, eli "Raskauspakkaus", sisältää lajitelman herkullisia salmiakkimakeisia. Omasuosikkini näistä on ehdottomasti mustavalkoiset tyynykaramellistruutat, jotka ovat täydellisen voimakkaan makuisia salmiakkikarkkeja. 


On aika kiva, kun Namituvan salmiakkeihin on yhdistetty myös erilaisia hedelmän- ja marjojen makuja. Salmiakilla herkutellessa onkin aika välillä kiva napata useampia makuja suuhun, jotka täydentävät muutoin suolaisen makuista salmiakkia. Valikoimasta löytyy mm. mango-, persikka- ja passionsalmiakkeja sekä vadelman, päärynän ja sitruunan makuisia salmiakkitankoja. Lisäksi valikoimasta löytyy yli 20 glykyrritsiinitöntä salmiakkitikkaria eri makuyhdistelminä.
Voita Namituvan Rakkauspakkaus  - Arvonta Instagramissa @villalaxhem


Namituvan glykyrritsiinivapaiden salmiakkien ansiosta minäkin taidan selvitä tästä raskauden viimeisestä kolmanneksesta ilman sen suurempia herkkutuskia. Salmiakki on yksi aivan ehdoton karkkipussini vakiotuote, joten raskausaikana karkkien syöminen ei ole edes puoliakaan yhtä nautinnollista ilman salmiakkiherkkuja. Onneksi tähänkin ongelmaan löytyi näitä herkullisia ja turvallisia vaihtoehtoja. 


Jos sielläkin salmiakkihammasta kolottaa, kannattaa käydä osallistumassa Instagram-tilini @villalaxhem puolella arvontaan, jossa voi voittaa Namituvan Raskauspakkauksen!  Arvonta on käynnissä 30.3.2024 asti. Ja jos arpaonni ei osu kohdalle, niin voit käydä tutustumassa Namituvan valikoimaan tästä ja tilata herkut kotiin. 

Pääse osallistumaan arvontaan tästä!


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!