Kolmas raskauskuukausi

19 maaliskuuta 2024


Kolmas raskauskuukausi pitää sisällään raskausviikot 9-12. Kolmannesta raskauskuukaudesta tuntui päällimmäisenä jääneen mieleen pahoinvointi. Oksentelua oli useimmiten muutamia kertoja päivän aikana, enemmän kuitenkin jälleen aamupainoitteisesti. Onneksi kolmannen kuukauden lopussa pahoinvointikin alkoi lopulta väistyä ja olotila normalisoitumaan.

Kolmanteen raskauskuukauteen osui myös ensimmäinen neuvolakäynti. Kävin neuvolassa raskausviikolla 10+0. Neuvolakäynnillä oli jälleen vastassa sama terveydenhoitaja kuin esikoisen raskaudessa, joten kaikki tuntui jo aika tutulta ja "turvalliselta". Seulontaverikokeet varasin neuvolan jälkeen myös samaiselle viikolle (10+3).Nt-ultra kolmannen raskauskuukauden lopulla

Kolmannessa raskauskuukaudessa usein se eniten odotettu juttu on nt-ultra, jota kyllä itsekin kieltämättä odotin taas kovasti. Nt-ultraa ennen olimme käyneet kerran varhaisultrassa, mutta siltikin ultra tietysti jännitti. Menimme nt-ultraan ennen työpäivän alkua, sillä äitiyspoliklinikka sattuu työmatkamme varrelle. Tietysti mielessä aamulla kävi, että peruuntuukohan työpäivä, mikäli vastassa olisikin huonoja uutisia, mutta onneksi huolet olivat turhia. 


Nt-ultra meni nimittäin jälleen toivotulla tavalla ja kaikki oli oikein hyvin. Niskaturvotus oli normaali ja kaikki näytti muutenkin olevan kunnossa. Meidän pikkuinen oli isosisarustaan aktiivisempi ja aamuvirkumpi ja potkuttelikin menemään melkoisella vauhdilla ruudulla.


Ultran jälkeen päätimme hiljalleen kertoa vauvauutisesta myös perheelle ja ystäväpiirille. Osalle kerroin asiasta viestillä ja osalle kasvotusten mikäli satuimme näkemään. Jostain syystä näiden uutisten kertominen on vaan aina yhtä jännittävää - oli sitten kyse ensimmäisestä tai toisesta raskaudesta.


Lue täältä aiemmat raskauskuukausijulkaisut:

Ensimmäinen raskauskuukausi

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!