Mustikkavillitys

14 heinäkuuta 2015

Mustikoita on onnistuttu saamaan kasaan syksyn, talven ja kevään varalle jo kymmenisen isoa rasiaa. Poimintahommat jatkuvat yhä, mutta nyt on annettava hetki mustikan terveyshyödyille ja sille, miksi iitä sinisiä herkkuja kannattaa kerätä talven varalle.

Olen viime aikoina törmännyt yhteen jos toiseenkin mustikka-aiheiseen artikkeliin internetin ihmeellisessä maailmassa. Mustikan terveysvaikutuksista on siis tullut luettua paljon ja koen löytäneeni mielenkiintoista, mutta sitäkin tärkeämpää tietoa mustikasta. Olen itse ehkä hieman höpsähtänyt mustikkaan- minusta on tullut pieni mustikkafani.

Mustikka sisältää vähän energiaa, minkä takia sitä voi syödä melkein huoletta. En usko, että kukaan syö kuitenkaan mustikkaa niin paljoa päivän aikana, että onnistuisi lihomaan (ottaen huomioon, että ruokailutottumukset ovat muuten kaikin puolin kunnossa). Mustikat ovat erittäin ravinnerikkaita, sillä ne sisältävät mm. paljon paljon c-vitamiinia, kuitua sekä mangaania.

Mummot ja mammat ovat usein vedonneet mustikan esteettisiin hyötyihin. Näillä tarkoitan lähinnä nyt juurikin ihossa näkyviä hyötyjä. Mustikan puhutaan hoitavan ihoa sekä kirkastavan sitä. En tiedä, onko mustikan vaikutuksia akneen tutkittu, mutta voi olla, että siitä voisi olla apua iho-ongelmiinkin.. Ken tietää niin kertokoon!

Mustikalla kerrotaan olevan vaikutuksia myös fyysisiin ihmisen toimintoihin ja elimistöön. Mustikka tasapainottaa erityisesti virtsateiden bakteerikantoja eli ns. puhdistaa virtsateitä. Lisäksi jotkut tutkimukset kertovat, että mustikkaa syömällä voisi ehkäistä muistin heikkenemistä, jota iän lisääntyessä tapahtuu.

Itse tykkään syödä mustikkaa niin sellaisenaan, tuoreena tai pakastettuna mustikkana tai tehdä siitä joko smoothien tai laittaa puuron sekaan. Ja tietysti uhontamatta sitä kaikkein herkullisinta, maailman parasta mustikkapiirakkaa...

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!