Aurinko, meri ja terassikahvit

26 maaliskuuta 2019

 


Heipparallaa! Viikonloppuna aurinko helli erityisesti sunnuntaina, joten pitähän se hyödyntää ulkoilun merkeissä. Suunnattiin Katariinan Meripuistoon ja Sapokkaan, jossa innostuttiin hieman ottamaan myös keväisiä kuvia, kun kelikin oli niin super. Tuuli oli toki melko voimakas erityisesti Katariinan niemessä, mutta ei se onneksi kuitenkaan liikaa pistänyt palelemaan, kun vain pysyi liikkeessä.
Ulkoilu on kyllä aina ollut mulle tärkeä osa arkea. Tietysti nyt se on ollut muutaman vuoden ihan päivittäin rutiinina ihan jo koiranulkoilutuksen kautta, mutta kyllä sitä kaipaa myös silloin, kun koira sattuu olemaan hoidossa. Unna oli mun isän luona sekä osan ajasta siskoni luona hoidossa viime viikolla mun harrastusjuttujen takia, joten nyt tuli käytyä ulkoilemassa myös ilman koiraa. Onhan se hieman outoa lenkkeillä, kun on tottunut, että koira on menossa mukana, mutta oikein kivaa oli näinkin!

Ennen kuin omistin omaa koiraa, kävin useamman kerran viikossa joko kävely- tai hölkkälenkillä. Metsässä, meren läheisyydessä tai maalaismaisemassa ulkoilu on mulle ehkä kaikkein mieluisinta, ja lenkkipolulla vierähti helposti parikin tuntia. Ulkomailla on kiva tietysti ulkoilla ihan myös siellä kaupunginkin sykkeessä, jolloin saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla - hyötyliikuntaa ja maisemakierros!

Sunnuntaina oli kyllä tosissaan ihan loistava sää. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja lämpötilakin oli muutaman asteen plussan puolella. Kävelytiet oli onneksi jo sen verran sulat ja suht kuivat, että uskalsin kaivaa talvikenkien sijaan lenkkarit jalkaan. Pipo oli kuitenkin vielä ihan must, sillä tuuli kuitenkin viilensi ilmaa. Lenkki nostatti hurjasti mielialaa - ja niin kuin kuvista saattaa näkyä - hymyä riitti. Aurinko ja ulkoilu tekee kyllä niin onnelliseksi.
Lenkin jälkeen tuli vielä istuttua terassilla kahvilla yhdessä mun lempi kahviloista Kotkassa. Tulikukon terassi on todella kiva, sillä siinä saa nauttia auringosta ja merestä; ei siis voisi olla täydellisempää kahvilaa! Uskon, että tänäkin keväänä ja kesänä siellä tulee juotua kahvit jos toisetkin. 

Terassikahvit on kyllä kiva tapa päättää lenkki. Erityisesti Kotkassa on mun mielestä tosi toimivat ulkoilupaikat ja niiden läheisyydessä ihania merikahviloita. Viime vuonna tuli syötyä muutaman kerran myös aamiainen Tulikukossa, mutta tänä vuonna se jää Tulikukon kesäpehmisten tavoin multa pois. Suosittelen kuitenkin piipahtamaan Sapokan ja Katariinan puistojen alueella, jos sattuu Kotkaan eksymään, esimerkiksi Meripäivien aikaan. Kesällä nää kaikki puistoalueet ovat nimittäin vieläkin upeampia.


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!