#Koiranpäivä2019

24 huhtikuuta 2019


Hau! Tänään on kaikkien karvatassujen päivä. Mullakin on oma nelijalkainen karvakorva kotonani, jonka kanssa oon saanut jakaa arkeni jo himpun reilu 3 vuotta.

Mä hankin ensimmäisen oman koirani 21-vuotiaana eli vielä aika nuorena. Alkuun muistan, kuinka päässäni pyörivät ajatukset "Oonko tarpeeksi hyvä omistaja" "Miten mä ikinä saan ton koulutettua?" ja välillä jopa meinasi iskeä pieni katumus. Nuo tunteet kuitenkin hävisivät jo ensimmäisen yhteisen kuukauden aikana. Sekä koira että omistaja kasvoivat ja kehittyivät. Meistä tuli ystävät.
Nyt ollaan asuttu jo useampi vuosi Unnan kanssa kaksin. Ja aika kivasti meillä onkin sujunut. Vaikka en Unnasta sylipuudelia sänkyyn ole saanutkaan, hyppää se välillä tervehtimään mua aamuisin - usein tosin ruoan tai lenkin toivossa.

Unna on todella symppis. Se osaa lohduttaa, jos mua surettaa. Samalla sen kanssa ei tule ikinä tylsää hetkeä. Aina on kaveri kotona ja juttuseuraa. Tosin Unna ei kauheasti vastaile takaisin, mutta ainakin se jaksaa kuunnella mun jorinoita.

Nyt kun oon ollut koiranomistaja jo useamman vuoden, voin ihan rehellisesti käsi sydämellä sanoa, että päivääkään en kadu. En, vaikka välillä lattialle ilmestyvät riekaleiset vaatekappaleet tai vaikka roskis on "joskus" levitetty lattialle salilta kotiin palatessa. Ja vaikka koiranomistaja saattaa välillä joutua raottamaan lompakon nyöriään satoihin ellei jopa tuhansiin euroihin asti, on se joka sentin ja pennin arvoista.Koiranpäivä 2019 teema


Tänään vietetään valtakunnallista Koiranpäivää, jota siis vietetään vuosittain 24. huhtikuuta. Hienoa, että on tällainen koiranomistajuuden päivä, jonka teemana on tänä vuonna jakaa vastuullisen koiran hankinnan tärkeyttä sekä kannustaa ihmisiä jakamaan kokemuksiaan koira-arjesta

Koiranpäivän tarkoitus on muistuttaa yleisellä tasolla koiran merkityksestä ihmisen parhaana ystävänä. Koirilla on ollut kautta aikojen suuri rooli ihmisen elämässä ja yhteiskunnassa. Koiranpäivällä on myös Facebook-sivut, joihin pääset tutustumaan tästä .

Koiranpäivän teemana on tänä vuonna kertoa tarina oman koiran hankinnasta. Suomen Kennelliiton sivuilla oli jaettu muutama kysymys, johon myös minä ajattelin jakaa ajatukseni.Miten sinä valmistauduit koiran tuloon?

Ajatus koiran hankkimisesta oli tullut mieleeni jo kotoa pois muuttaessani 2013-2014 vuoden vaihteessa. Keskityin kuitenkin opiskelujen aloittamiseen, joten jätin koirahaaveet sikseen. 2015 kesän lopulla koirakuume tuntui kasvavan. Pohdin rotuja, vertailin ja lopulta päädyin keeshondiin.

Otin yhteyttä kahteen kasvattajaan, joista toisen kanssa sovin tapaamisen. Ja noh, se olikin menoa aika äkkiä.


Mitä ajattelit nähdessäsi oman pentusi ensimmäisen kerran?

Tuo on mun! (Lyhyestä virsi kaunis.)


Millaista arkenne on nykyään?

Ihanaa. Okei, välillä on ollut rankkaa hoitaa koiraa itsekseen, mutta pääasiassa nautin koiranomistajuudesta. Aamu-, päivä- ja iltalenkit menevät niin rutiinilla, että ei niitä edes ajattele.

Toki sairaana on vähän haasteellista, mutta aina on selvitty. Ja ystävät ja läheiset jeesaavat aina tapreen tullen.Miten koira on muuttanut elämääsi?

Uskon, että koira on auttanut mua jaksamaan paremmin arjessa, varsinkin, kun oon muuttanut useamman kerran yksin vieraalle paikkakunnalle kauas ystävistä ja perheestä. Mä harrastan paljon hyötyliikuntaa ja saan päivittäin raikasta ilmaa Unnan kanssa ulkoillessa. Me ollaan koettu Unnan kanssa paljon ja välillä on saanut pelätä pienen terveyden puolesta. Kaikesta ollaan kuitenkin selvitty ja on ollut ihanaa jakaa pienen nelijalkaisen kanssa elämääni.

Koiran kautta mä oon tutustunut myös uusiin ihmisiin. Mikkelissä asuessani kävin aktiivisesti koiratreffeillä (koirien treffit, ei siis ihmisten :-D), joissa sai tutustua uusiin ihmisiin ja heidän koiriinsa. Mä sanoisin, että mun elämä on ollut paljon aktiivisempaa ja "rikkaampaa" nyt Unnan kanssa. Nautin kyllä jokaisesta hetkestä pienen kanssa. Mun paras ystävä.


Ihanaa Koiranpäivää kaikille koiranomistajille, koirille ja koirafaneille!

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!