Pyörällä töihin

25 huhtikuuta 2019

Työmatkafillarointi on fiksua. Tekisin sitä aivan varmasti itsekin, jos päivittäinen työmatka ei olisi himpun vajaa 35 km suuntaansa. Työmatkaa olen aikaisemmin taittanut pyörällä mm. Hangossa asuessani, jossa kodilta työpaikalle oli noin 6 km. Pieni aamupyrähdys ennen töitä oli aika jees. Toki aamulenkki koiran kanssa piristää jo hieman itsessään, mutta kyllä mä mielelläni kulkisin työmatkan fillaroiden. Ainakin edes kesällä.Kaikkihan sen taitaa jo nykypäivänä tietää, että hyötyliikunta on järkevää ja ennen kaikkea erittäin terveellistä. Pyöräilemällä sattaa säästää myös pitkän pennin polttoainekuluissa, kuormitta vähemmän ympäristöä sekä voi vaalia sitä kaikkein tärkeintä eli omaa hyvinvointiaan.

Mä en välttämättä ole tästä paras henkilö paasaamaan, sillä myönnettäköön, että toisinaan oon itsekin mennyt ton hyvin lyhyen parin kilometrin matkan autolla salille. Kuitenkin, joka kerta, kun menen salille auton sijaan fillarilla, mun fiilis on paljon parempi sekä fyysisesti että henkisesti. Kyllä tuollaisen lyhyen matkan kulkeminen autolla ottaa vähän yhden jos toisenkin omantunnon päälle. Varsinkin nyt, kun mulla on aivan tuliterät välineet fillarointiin. Pyörällä pääsee perille nopeasti ja saa aikas hyvät alkulämmötkin ylle.

Kun sain Joponi, lupasin (sekä itselleni, että Radio Rockin Marcelle), että pyöräilen edes kerran kesässä töihin. Ja nyt se aika taitaa olla koittanut! Nimittäin valtakunnallisen Pyöräilyviikon (4.-12. toukokuuta) Pyöräile töihin -päivää vietetään tiistaina 7.5. Mä innostun usein kovasti tällaisista tempauksista, joten kiinnostus olla mukana myös tässä olisi todella suuri.

Pyörällä töihin -päivän tarkoituksena on innostaa työssäkäyviä pyöräilemään työmatka tai ainakin edes osa matkasta. Mikäli työmatka on pitkä (kuten esimerkiksi mulla on), fillarointiin voi yhdistää esimerkiksi junalla kulkemisen. Omana tavoitteenani olisi polkea töihin ja varmaankin mennä sitten junalla kotiin - tai toisin päin.

Mikäli siis sulla on työ, työmatka ja fillari - lähde ihmeessä mukaan tähän tempaukseen. Facebook-tapahtuman tälle löydät tästä linkistä. Lisäksi voit tutustua muihin teemapäiviin, joista Pyöräilyviikko muodostuu, mikäli sieltä löytyisi joku toinen kiinnostava teema. Ja fillarin selkään hypätessänne muistakaahan kypärät päähän, eiks ni! :-)

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!