Viikonloppu Pietarissa - Mitä mukaan matkalaukkuun?

24 lokakuuta 2019

Jo useamman kerran täällä mainitsemani Pietarin viikonloppureissu vietettiin viime viikonloppuna. Viikonloppu oli matkana jälleen melko lyhyt aika, joten hirveästi erilaisia asukokonaisuuksia onneksi tarvinnut mukaan. Myöskään kovin laajaa kosmetiikka-arsenaalia ei kannattanut raahata laukussa. Pyyhkeet ja muut oheistuotteet löytyi hotellista ja kisadieetin päätyttyä ei enää jokaista ateriaa tarvinnut ruodata prepattuna mukana (samaan aikaan ihanaa, ja samaan aikaan niin outoa). 

Pakkaamiseen liittyvä suunnitteleminen on itselleni jo osa matkaa ja saa lomafiilikset pintaan. Usein teen ensin alustavan listan, jolle teen vielä pienen karsinnan ennen lopullista pakkaamisen aloittamista. Pakkaamisen ohessa muutama tavara tai vaate putoaa vielä listoilta, jolloin matkalaukkuun jää hyvin väljyyttä. 

Mä pyrin pakkaamaan viikonloppumatkoille mahdollisimman vähän tavaraa ja karsin kaikkia ylimääräiset turhuudet pois. On kivempi jättää tilaa mahdollisille tuliaisille, joita ostan lähes poikkeuksetta joka kerta. Omalla tavallaan koen myös pientä mielihyvää, mikäli huomaan reissun aikana, että ylimääräisiä vaatekappaleita ei tullut mukaan yhtään, vaan kaikelle pakatulle löytyi käyttöä. Pietarissa on jo tullut käytyä useita kertoja, joten tavarat ja vaatteet, joita kohdekaupungissa ainakin tarvitsee, on suht hyvin tiedossa entuudestaan. 

Miten sitten Pietarin viikonloppumatkalle kannattaisi pakata? Kurkataanpa, mitä mun Pietarissa vietetyn viikonopun matkatavaroista löytyi.


Käsilaukkuun...

Matkalaukun lisäksi otan lähestulkoon aina yhden keskikoisen käsilaukun ns. käsimatkatavaraksi eli pakkaan sinne kaikki välttämättömyydet, joita nyt yleensäkin tulisi kapungilla kierreltäessä kannettua mukana. Aluksi olin ajatellut ottaa lisäksi pienemmän käsilaukun, mutta tulin tulokseen, että haluan kantaa mm. järjestelmäkameraa lähes kaikkialla mukana, joten päätin jättää pienemmän laukun kokonaan pois. Ja se oli hyvä päätös, sillä ei sille olisi ollut tällä kertaa käyttöä. 

Ostin uuden Tommy Hilfigerin Satchel -käsilaukun viime viikolla, joka on juuri sopivan kokoinen reissuun ja mukava kuljettaa mukana crossbodyremmin avulla. Uskon, että tästä tulee ihan vakkari käsilaukku viikonloppureissuilla ja miksei nyt muutenkin kaupungilla käydessä (okei, ketä huijaan, en mä käy ikinä kaupungilla :-D). Laukkuun mahtuu hyvin kaikki tarvittava, mutta ei se ei kuitenkaan ole liian suuri.


  • passi, passi- ja viisumikopio
  • kuulakärkikynä (tätä tarvitsee heti Allegrossa migraatiokortin eli maahantulokortin täyttämisessä)
  • lompakko, metropoletit (metropoletteja mulla on muutama viime reissun jäljiltä valmiina, joten ei tarvitse olla heti ostamassa)
  • puhelin, matkalaturi, laturi
  • meikkipussukka
  • purkkaa
  • huulivoide
  • järkkäri
  • vesipullo
  • sateenvarjo
Kyseessä siis Tommy Hilfigerin Charming Tommy Satchel -laukku.

Laukun mukana tuli tällainen pieni kotelo, josta en itseasiassa edes tietä, mihin tätä tulisi käyttää. Kortit tänne ei mahdu eli ehkä tää on vaan avaimenperä.


Matkalaukkuun...
Matkalaukkuun lähti vaatteiden lisäksi hygienia- ja kosmetiikkatuotteita. Läppäriä en tällä kertaa pakannut mukaan lainkaan, sillä en halunnut käyttää loma-aikaa blogitekstien kirjoittamiseen tai kuvien käsittelyyn. Matkalla keskitytään mielummin olennaiseen eli kohdemaasta ja seurasta nauttimiseen! Tottakai läppäri olisi ollut kiva siltä kannalta, että olisi päässyt siirtämään suht reaaliajassa lainäjärkkäristä kuvia koneen kautta puhelimeen, mutta sen ehti ja ehtii jatkossakin tehä kyllä myös Suomessa.


mekko
mustat farkut
neulepusero
alustoppi
t-paita
olohuosut hotelliin
alusvaatteet, sukat, sukkahousut
kevyempi talvitakki
pienempi käsilaukku
järjestelmäkameran laturi
hygienia- ja kosmetiikkatuotteet matkapakkauksissa
parfyymi
loput meikit, jotka eivät mene käsilaukun meikkipussukkaan
hiuslakka, hoitosuihke
suoristusrauta
korut, kynsilakka
suljettava kangaskassi tuliaisille (varoiksi, jos matkalaukut ovat liian täynnä)Näillä pärjäsi hyvin yhden viikonlopun ja tuliaisillekin jäi vielä tilaa. Tottakai tuossakin olisi ollut vielä hieman karsimisvaraa, sillä mekko tai toinen alaosa ei olisi ollut pakollinen, eikä välttämättä edes tuo toinen takki. Halusin kuitenkin ottaa reissuun myös mun karvatakin, joten epävarmojen kelien takia toppatakki täytyi pakata matkalaukkuun. Loppupeleissä olisin kuitenkin pärjännyt hyvin matkustusasuna yhdellä takilla, yhdellä neuleella ja yhdillä farkuilla, jonka lisäksi olisi ollut tuo mekko. Nuo olohousut oli ainakin meidän hotellissa aivan turhat, sillä hotellihuoneessa oli melko lämmin.

Viime viikon keskiviikkona löysin Haloselta hyvästä tarjouksesta nämä Createn paksupohjaiset korolliset maiharit. Super hyvät jalassa ja näillä jaksoi kävellä koko reissun. Normaalihinta oli 119 euroa, mutta sain alennuksen lisäksi vielä pienen lisäalen, sillä näissä oli pieni naarmu varpaankärjessä toisessa kengässä. Se ei kuitenkaan häiritse liikaa, mutta oli tosi kiva, kun lisäalennuksen vielä antoivat :-) Hintaa jäi siis alle 50 euroa jes!

Vinkkejä pakkaamiseen:
Pietarissa monessa paikkaa tuntui olevan poikkeuksellisen kuuma sisätiloissa, mikä on hieman haasteellinen yhdistelmä viileän ulkoilman kanssa. Muistan kyllä, että metrossa on aina ollut hiostavaa, mutta nyt tuntui, että nyt myös monessa ravintolassa ja kahvilassakin karpalot kipusivat otsalle. En tiedä, onko aika kullannut muistot, mutta mielestäni aikaisemmin ei näin ole ollut. Suosittelen siis pukemaan mielummin paksumman takin, mutta sen alle ohuemman paidan, jolla on mukava olla
kuumissa sisätiloissa. 

Kengiksi on syytä valita jalkaan istuvat yksilöt, sillä kävelyltä ei usein voi välttyä. Vaikka liikkuisi pääasiassa metrolla tai muulla julkisella liikenteellä, mm. siirtyminen eri metrolinjoille kerryttää huomaamatta melkoisen määrän askelia. Meillä kertyi päivässä keskimäärin reilu 10 000 askelta, mikä vastaa varmaan noin 7 kilometriä. Kuitenkin mm. lauantaina ehdimme kävellä yli 20 000 askelta, mikä kyllä tuntui jalkapohjissa asti. Onneksi jalassa oli hyvät, istuvat jalkineet.
Passia ja viisumia en suosittele kantamaan mukana kaupungilla, vaan jättäisin ne mielummin hotellin lukolliseen kaappiin. Olen tehnyt aina passi- ja viisumikopiot valmiiksi ennen reissua, jolloin voin kantaa niitä kaupungilla, mikäli niitä sattuisi tarvitsemaan. Jo kerran ajokortin Pietariin kadottaneena en kantaisi virallisia alkuperäisiä dokumentteja mukana - niiden hävittäminen ei ole kiva juttu. 

Hotelleista löytyy tosiaan lähes aina perus saippuat ja pyyhkeet, joten niitä en roudaisi mukanani ellen olisi 100% varma, että hotellista ei niitä saa. Itse pesin hiukseni jo torstaina kotona, jolloin pärjäsin kyllä ilman tukan pesua sunnuntaihin asti. Mikäli jotain kosmetiikkaa pakkaa, kannattaa ne luonnollisesti tilan säästämiseksi siirtää pienempiin matkakokoisiin purkkeihin. Itse olen usein ottanut myös "jämäkosmetiikat" mukaan reissuun, jotka on viimeisenä aamuna hotellissa helppo heittää käytön jälkeen vaan roskiin, jolloin niitä ei tarvitse enää pakata laukkuun viemästä tilaa ja roudata kotiin. Kätevää!Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!