Ravintolavinkit Pietariin

03 marraskuuta 2019

Pietarin lomalla ei näe nälkää. Kaupungin alueella on tuhatkunta erilaista ravintolaa, joista jokainen varmasti löytää mieleisensä. Vaihtoehtojen laaja kirjo on samalla todella hyvä asia, mutta aiheuttaa kyllä valinnan vaikeutta, jos ravintoloihin ei ole ehtinyt tutustua etukäteen.  Missä Pietarissa kannattaisi söydä? Alta löydät ravintolavinkit, joissa tarjoillaan venäläistä tai georgialaista sapuskaa Pietarin keskustan alueella. Lopussa on myös yksi jenkkiketju, josta saa superherkkuja pannupizzoja.

Pietariin matkustaessa kannattaa tutustua etukäteen vaikkapa Tripadvisorista tai blogeista lukemalla muutamaan ravintolavaihtoehtoon oman majoituspaikan läheisyydestä. Tällöin aikaa ei tuhlaannu turhaan liikoja kohteessa ruokapaikan miettimiseen. Itse olen reissussa halunnut aina painottua venäläisen ruoan syömiseen. Matkusti sitten minne tahansa, kannattaa ehdottomasti keskittyä paikallisen ruoan nautiskeluun. Tottakai on kiva syödä vaikkapa italialaisessa pizzaa tai amerikkalaistyylisessä ravintolassa pihviä tai hampparia, mutta jokaista ruokahetkeä ei silti kohdemaassa kannata niin käyttää.


Mamalyga "Мамалыга"
georgialainen keittiö

Kazanskay street 2

meidän ruoat noin 22e per hlö (alkupaloina keitto ja juustoleipä, pääruoka)

kaunis ravintola ja viihtyisä sisustus, hyvä palvelu

Mamalygan voi löytää Pietarista useammasta sijainnista, sillä se on Ginza project -ketjun ravintola. Ginza project ketju on verrattavissa esimerkiksi Suomessa S-ketjun ravintoloihin.

Mä oon ruokaillut aina Kazanskaya ulitsalla, josta on hyvät näkymät Kazanin katedraalille. Pääruokina löytyy georgialaisen keittiön tapaan erilaisia liharuokia. Ehdottomasti suosittelen testaamaan georgialaistyyppistä juustoleipää, joka kannattaa jakaa pöytäseurueen kesken.

Me tilattiin Josen kanssa kausileipä, jossa oli ilmeisesti muistaakseni myös perunaa. Se oli kahdelle hengelle ehkä turhan tuhti borskeiton ja pääruoan kaverina. En ole kuitenkaan koskaan pettynyt sapuskatarjontaan, joten suosittelen ylipäätään Ginzan ravintoloita.Katyusha "Катюша"
venäläinen keittiö

Nevskiy prospekt 22/24

meidän ruoat noin 20-25 euroa per hlö (sis. alkukeitto, täytetty leipäpalaset, alkoholiton makea drinkkikannu,blinit ja yksi pääruoka)

Katyusha sijaitsee myös melko lähellä Kazanin katedraalia, kadun toisella puolella. Katyusha on myös Ginza-ketjua, joiden ravintoloiden laatua pidän yleisesti ottaen hyvänä.

Katyushassa on ihana hempeä sisustus ja henkilökunta oli pukeutunut ravintolan tyyliin sopien. Tykkäsin ravintolan tunnelmasta ja ruoka oli hyvää. Ertiyisesti borskeitto oli erinomaista.

Ainoa miinus oli ehkä ravintolan kuumuus, sillä siellä oli oikeasti todella tukalan kuuma. Me istuimme vielä kaikenlisäksi ihan patterin vieressä, mikä varmasti vielä pahensi kuumuutta. Henkilökunta onneksi laittoi ilmanvaihtokoneen päälle, mutta se ei ainakaan oleellisesti vaikuttanut vielä ravintolan lämpötilaan meidän ruokailuaikanamme.

Mulla oli vatsa aika täynnä jo päivän aikaisempien syömisten myötä, joten en sitten syönyt kuin keiton, blinit ja täytettyä leipää/pasteijaa. Jose tilasi ruoaksi jonkinlaista varrasta, johon tuli ranskalaiset kylkeen.

Soviet Cafe Kvartirka "Квартирка"
venäläinen keittiö

Nevskiy prospekt 51

meidän ruoat noin 17 e per hlö (keitto, pääruoka, jälkiruoka)

Soviet Cafe Kvartirka oli mulle tuttu ravintola nimen perusteella jo aikaisemmin, mutta en jostain syystä ollut siellä koskaan käynyt edes vaihto-opiskeluaikanani. Enkä todellakaan tiedä miksi! Tää ravintola nousi ihan mun ykköslemppariksi.

Kvartirkassa on hyvä hinta-laatu-suhde, nopea palvelu ja mielenkiintoinen neuvostoaikainen tunnelma. Ruoka oli todella hyvää ja borskeitto aivan täydellistä. Täällä täytyy jatkossa käydä vähintään edes borsseilla jokaisella Pietarireissulla.

Otimme muista ravintoloista poiketen täällä myös jälkiruoat, mutta esittelen ne kahviloihin ja herkkuihin liittyvässä postauksessa myöhemmin. Voin kuitenkin todeta, että hunajakakku oli täällä ihan täydellisyyttä hipova.

Tälle ravintola-kahvilalle iiiiiiso suositus.

Mun mielestä omalla mummollani on ollut tää sama taulu, jos en nyt ihan väärin muista.


PizzaHut ja PizzaHut Доставка пиццыpannupizzoja, pizzoja

Moyka Embankment 71 ja Nevsky prospekt 96

meidän ruoat maksoivat pikamestassa noin 6 euroa per hlö ja toisessa ravintolassa noin 12e/hlö juomineen (pepsi)

Lisäksi halusimme käydä PizzaHutissa. PizzaHut-rafloja Pietarista löytyy sekä pikaversiona eli 30 minuutin pysähdyksellä sekä perinteinen malli. Meillä kävin itseasiassa tämän suhteen pieni moka, sillä tarkoitus oli käydä vain yhden kerran syömässä pannupizzoja. No, minähän johdatin meidät vahingossa tähän pikaversioon syömään, kun en huomannut, että se ei ollutkaan se perinteinen rafla. Haluttiin sen lisäksi käydä vielä "oikeassa" hutissa, joten tälle reissulle tuli sitten tuplapizzat.

Pizzat kannattaa mielestäni tilata ehdottomasti pannupizzoina, sillä pohja on niissä paljon parempi ja maistuvampi. Molemmissa PizzaHuteissa on omat hyvät puolensa, mutta myös heikkoutensa. Jos toinen näistä pitäisi valita, niin aivan ehdottomasti se perinteinen rafla. Tosin suosittelen silti syömään mielummin jossain venäläisen ruoan ravintolassa, sillä kyllä ne nämäkin pizzat voittaa. Mutta mikäli pizzoista tykkää, kannattaahan tämä kokeilla, kun hintakin on kovin edullinen.

Pikapizzeria oli tottakai nopea paikka syödä, mutta pizzat eivät ehkä olleet ihan yhtä maukkaita kuin toisessa ravintolassa. Hyviä pizzoja, mutta selkeä ero on kuitenkin näiden kahden ravintolatyypin välillä havaittavissa. En itseasiassa tiedä, voiko tuota 30min pysähdyksen taktiikkaa kutsua ravintolaksi? Hmm, pikaruokaravintolaksi ehkä? PizzaHuteja löytyy Pietarista useampia, mutta me kävimme Moika-joen varrella sijaitsevassa sekä Nevskyn varrella olevassa pikaraflassa.
HI! FROM

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!