Juoksujalkaa

09 huhtikuuta 2020P4090087

Terkut pääsiäislomalaiselta!

Tämä viikko alkaa töiden osalta olla purkissa ja päästään viettelemään pääsiäisvapaita. Viikot tuntuvat vierähtävän kotitoimistolla vieläkin työpaikkaympäristöä vilkkaammin, ja tuntuu hullulta ajatella, että mennään jo pian huhtikuun puolivälissä. Pääsiäisvapaat tosin eivät tänä vuonna tunnu niin erityisiltä, sillä kotona on oltu jo kuukausi. Ainoa ero normaaliin arkeen on, että työkonetta ei tarvitse avata. No täytyy yrittää ottaa vapaista ilo irti siitä huolimatta!

Vaikka viime viikonloppu tulikin pitkälti vietettyä siivoillen kotia ja puukuormien noutojen merkeissä, ehdittiin pyörähtää kerran myös kävelylenkkien ohella yhdellä intervallitreenillä. Aluksi ajatus tuntui inhottavalta, mutta onneksi lähdettiin. Viime viikon perjantaina käytiinkin sitten kevään ensimmäisellä juoksulenkillä koko kööri - minä, mies ja koira.


P4090093

Tarkoitus oli ensin lähteä perinteiselle hölkkälenkille, mutta keuhkot suorastaan janosivat hengästymistä ja raitista ilmaa. Päätettiinkin sitten hölkätä ensin reippaammin muutama minuutti ja sitten kävellä sykkeen tasaamiseksi muutama minuutti, ja tätä kaavaa toistimme läpi lenkin. Lenkin kesto oli noin 30 minuutti eli aika tehokas, lyhyt lenkki. 

Hölkkälenkit tulivat minulle ja koiruudelle varsin tutuiksi viime vuoden puolella, ja vaikka aamulenkkejäkin tulikin heitettyä parhaimmillaan 5-6 kertaa viikossa, jäi sitä lenkkien jälkeistä olotilaa niiiiin ikävä. Ja tulihan se taas huomattua, nimittäin olihan se urheilusuorituksen jälkeinen fiilis taas aivan mahtava.


P4090085
P4090091
P4090089
P4090098


Kävelylenkit ovat toki myös oikein hyvää liikuntaa ja niissäkin saa hien halutessaan hyvin pintaan. Silti hölkkä- tai juoksulenkki on keuhkoille (ja elimistölle muutenkin) hyvää ja halpaa lääkettä. Kaikista parasta on jos napsauttaa saunan lämpenemään ennen lähtöä, jolloin pääsee suoraan löylyihin lenkin jälkeen.  

Koska salitreenit ovat nyt pidemmän aikaa olleet ja tulevat myös olemaan pannassa, olisi tarkoitus käydä 2-3 kertaa viikossa köröttelemässä tuolla raittiissa ulkoilmassa. Tällä viikolla kävimme tiistaina uuden alkaneen viikon kunniaksi hölkkälenkillä. Loppuviikosta olisi tarkoitus tehdä vähintään vielä yksi samanmoinen, joten jos satut huomaamaan kolme erikokoista hahmoa hölköttelemässä pitkin kyliä, ne saattavat olla hyvinkin me. 

Lenkki-iloa ja kivaa pääsiäistä,

HI! FROM

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!