Kuplat keittiössä

10 huhtikuuta 2020Kuplat5


Uuden kodimme keittiö on avoin ja siihen kuuluu pieni ruokailutila ruokapöytäryhmälle. Keittiöön tulee valoa sekä keittiön että olohuoneen ikkunoista, mutta härämässä valaistus on kuitenkin tarpeen. Keittiön "kokkaustilan" valaisimen ulkonäöllä ei mielestäni ole niin suurta merkitystä, kunhan se valaisee riittävästi ruoanlaitossa. Sen sijaan ruokapöydän ylle asetettava valaisin saa olla spesiaalimpi ja toimia osaltaan myös sisustuselementtinä.

Uuteen kotiin muutattessa oli selvää, että uusia valaisimia on hankittava. Meillä ei vanhassa kodissa ollut kuin oikeastaan spottivalaisimia sekä yksi makuuhuoneen riippuvalaisin. Pohdimme ruokailutilaan erilaisia valaisinvaihtoehtoja ja lopulta päädyimme roikkuvaan riippuvalaisimeen. Emme kuitenkaan päässet nyt kauppoihin asti hypistelemään valaisimia, joten ostimme valaisimen ilman, että näimme miltä se todellisuudessa näyttää. 

Kuplat7
Kuplat 400
Kuplat4

Kuplat 400


Ruokailupöydän yläpuolelle valitsimme Innoluxin Kuplat 400 -valaisimen. Kuplat 400 on perinteinen, kotimainen  Yki Nummen suunnittelema akryylikupuvalaisin. Pohdimme otammeko valaisimen koossa 400 (halkaisija 40cm) vai 480 (48cm) kuitenkin päätyen pienempään kokoon. Valaisimesta löytyy toki myös miniversio (halkaisija 27cm), mutta halkaisijaltaan 40cm kokoinen valaisin oli ruokaryhmän päälle juuri passeli. 

Valitsimme valaisimen väriksi kirkkaan, sillä se on ajaton ja sopii hyvin monenlaiseen kattaukseen ja mätsää myös sisutuksen kanssa. Valaisimessa on hieman vaaleaa kultaa, joka toistuu mm. olohuoneemme sisustuksessa. Valaisin on kuitenkin hillitty ja neutraali, eikä ole sisustuselementtinä liian hallitseva. 


Kuplat2
kuplat10
Kuplat12
Kuplat3
Kuplat11

Joku tarkkasilmäinen saattoikin huomata, että olohuoneen katosta puuttuu vielä valaisin. Valaisin haettiin postista eilen, joten pian päästään katsomaan miltä se näyttää.

Mitäs pidätte tämän Kuplat-tuoteperheen valaisimista? Onko Kuplat sun mieleen aivan liian retrohenkinen vai sittenkin tyylikäs ja ajaton valinta?HI! FROM

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!