Abstraktia taidetta seinälle – Photowall

18 toukokuuta 2020Kaupallinen yhteistyö Photowall kanssa


Pari viikkoa sitten saapui Photowallilta kotiinkuljetuksella abstrakti, valkoinen canvastaulu, jonka tovin mietinnän jälkeen onnistuin valitsemaan Photowallin laajasta canvastauluvalikoimasta. Aluksi mietin tämän taulun ja tämän taulun välillä, päätyen kuitenkin lopulta valkoiseen suorakulmaiseen tauluun koossa 100 x 150 cm. Päätöksen ratkaisivat tämän canvastaulun malli, ajattomuus, väritys sekä helppo yhdisteltävyys. Liputan nimittäin enemmän pitkäaikaisten sisustusratkaisujen puolesta, joita ei tarvitse olla uudistamassa joka toinen kuukausi saatikka vuosi. 


Photowall toimii meidän läntisessä  naapurissamme, Ruotsissa ja tarjoaa valikoimassaan digitaalisia painotuotteita; julisteita, canvastauluja ja tapetteja. Photowall on Suomessa todennäköisesti tunnetumpi juurikin valokuvatapettituotteistaan, joiden avulla on helppo elävöittää sisustusta esimerkiksi tehosteseiniä hyödyntäen. Itse olen erityisesti kiinnostunut abstrakteista canvastauluista sisustamisessa ja oli hyvin huojentavaa huomata kuinka aidolta painettu pinta voikaan näyttää.


Viime kuukausina käyttänyt useita tunteja Pinterestissä erilaisten abstraktien canvastaulujen ihasteluun. Suuret taulut, mielenkiintoisin elementein miellyttävät silmää, mutta omat maalaustaidot ja pitkäjänteisyys eivät kuitenkaan ole riittäneet oman ison maalauksen tekemiseen. Onnekseni ratkaisu löytyi kuitenkin Photowallin valikoimasta ja löysin eläväistä pintaa jäljittelevän suuren canvastaulun. Toisaalta mieltäni jäi kutkuttamaan myös ylempänä mainitsemani toinen tauluvaihtoehto koossa 150 x 150 cm, jonka ehkä voisin harkita myöhemmin hankkivani. Se nimittäin saattaisi hyvinkin sopia olohuoneeseen, jossa sisustuksen värimaailmaa täydentävät smaragdinvihreät nojatuolit.
Abstraktitaide ja erityisesti maalauksissa laastia jäljittelevät pinnat ovat omiin havaintoihini perustuen isosti in juuri nyt. Oletkin ehkä saattanut huomata, että eläväpintaiset sisustuselementit ovat muutenkin erityisen trendikkäitä nyt ja niihin törmää kerta toisensa jälkeen blogeissa, Instagramissa tai sisustuslehdissä? En kuitenkaan halua kannustaa ostamaan päättömästi sisustusjuttuja vallitsevien trendien mukaan, vaan mieluummin valitsisi ajattomampia elementtejä ja tietysti sellaisia, joista uskoo nauttivan itsekin vielä pitkään. Trendejä voi toki hyvin hyödyntää oman tyylin löytämisessä, mutta kaikkeen ei kannata lähteä mukaan. Nytkin suuresti pinnalla olevat luonnonmateriaalit, pörröviltit ja -tyynyt sekä useaan otteeseen mainitsemani eläväpintaiset materiaalit ovat kuitenkin olleet osana omaa sisustusmakua jo ihan ensimmäiseen kotiin muuttaessa, joten samaa tyyliä jatkettiin jälleen - tällä kertaa taulun muodossa.


Taulu toimitettiin tosiaan kotiinkuljetuksella, ja koska kyseessä oli melko suurikokoinen taulu (100 x 150 cm), se toimitettiin kokoamattomana. Aluksi jännitin hieman taulun kokoamista ja siirsinkin sitä tarkoituksella muutaman päivän eteenpäin. Taulun kokoaminen oli kuitenkin onnekseni helppoa. Puukarmit oli yksinkertaista asettaa canvaskankaan taustapuolelle liimapinnan asiosta, eikä mitään erityisiä työvälineitä tarvinnut erikseen etsiä varastosta, vaan kiinnikkeet sai taulun karmeihin kiinni  käsin pyörittämällä. Suuren kokonsa puolesta kuitenkin suosittelisin kasaamaan taulun yhdessä toisen kanssa, joilloin karmit on helpompi asettaa suoraan ensiyrittämällä. 
Vaikka tykkään tilaamastani canvastaulusta jo nyt kovasti, tekisi pikkuisen mieli päästää oma sisäinen taiteilijani valloilleen. DIY-jutut ovat superkivoja, joten olen hieman leikitellyt ajatuksella fiksailla taulua. Olisikohan se ihan hullua? Olisi tosiaan mielenkiintoista luoda siihen hieman lisäksi sitä aitoa elävyyttä asteen lisää ja lisätä ehkä myös himpun vaalean eri sävyjä. Vielä en ole tähän uskaltautunut, sillä niin kuin yllä kirjoitin, en ole se kaikkein taitavin maalailija kuitenkaan – ainakaan näin suuressa mittakaavassa. Taulu on todella kaunis näinkin, joten pelottaa, jos omat lisäykset olisivat täysi fiasko. 


Millaisia sisustustauluja sinulta löytyy kotoa? Oletko enemmän suurien taulujen puolesta puhuja vai yhdisteletkö mieluummin useampia pieniä tauluja kollaaseiksi? Vai oletko kenties uskaltautunut jopa maalailemaan jättikokoisia tauluja ihan omin kätösin?


Nyt sinulla on halutessasi mahdollisuus tutustua Photowallin valikoimaan hieman huokeammin hinnoin, sillä alennuskoodilla emmmien25, saat -25% kaikista Photowallin valikoimaan kuuluvista tuotteista. Etukoodi on voimassa kaksi kuukautta, 19.7.2020 asti

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!