Lankkupizzat grillissä

17 toukokuuta 2020
Eilen kävimme vihdoin hakemassa monissa blogeissakin kovasti kehutun pizzakiven. Valitsimme Weberin suorakulmaisen 30 x 40 cm kokoisen kiven, joka soveltuu hyvin niin grilliin kuin uuniinkin. Tarkoitus oli päästä kokeilemaan pizzakiveä heti eilen, mutta koska grillimme oli pesun tarpeessa, siirsimme pizzakiven testailun seuraavalle päivälle. Ja onneksi siirsimme, sillä tänään ainakin grillaussää oli suotuisampi, haha. 

Väsäsimme pizzataikinat valmiiksi kohoamaan jo eilen ja tänään pääsimme testaamaan pizzojen valmistamista pizzakivellä grillissä. Valmistimme pizzat suoraan kivellä ilman pakkauksen mukana tullutta erillistä peltiä. Toisen pizzan pohjan esipaistoimme ja toisen päälle heitimme suoraan täytteet ja grilliin kiven päälle. Täytyy todeta, että pieni esipaisto ainakin helpottaa pizzan siirtelyä, kun täytteet ovat pohjan päällä. 

Pizzat paistuivat noin 250 asteessa ja valmistuivat noin 15-20 minuuttissa. Pizzapohjat valmistettiin Hungry Chef -pizzapohjareseptin mukaan - ihan parasta kotipizzapohjaa, jota olen ikinä syönyt! Eilen teimme pizzat perinteisesti uunissa ilman pizzakiveä, ja täytyy myöntää, että pizzakivellä tuli huomattavasti maukkaammat ja rapeammat pizzat. 

Lankkupizzat - ehdottomasti jatkoon


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!