DIY Minihimmelit

21 toukokuuta 2020


Innostuin viime viikonloppuna tekemään minihimmeleitä, joiden valmistamiseen sain tarvikkeet jo viime jouluna lahjaksi. Aluksi olin ajatellut, että tekisin heti ensiyrittämällä yhden jättihimmelin, mutta pian sain huomata, ettei sen tekeminen ja kokoaminen olekkaan ihan mikään helpoin nakki ja lyhyin projekti. Niinpä lähdin kokeilemaan ensin tällaisia vähän helpompia minihimmeleitä, joiden valmistamiseen käytin tätä ohjetta. Ja niistähän tuli kuin tulikin aika kivat!


Himmelin tekeminen on yllättävän rentouttavaa puuhaa. Minihimmelit valmistuivat arviolta 30 minuutissa (joku näppärämpi kuin allekirjoittanut saattaisi tehdä nopeammin), joten useita tunteita ei tarvinnut näpertää. Voisin kuitenkin heittää hyvänä vinkkinä ilmoiselle sen, että himmelin teossa olisi hyvä olla pitkä neula. Itse käytin pientä ompeluneulaa, jonka käyttäminen oli luonnollisesti paljon hitaampaa ja vaati pientä kikkailua. Onneksi sain kuitenkin pujotettua olkien läpi langat tällä pienelläkin neulalla.

Himmeleille ei ole löytynyt vielä lopullista sijoituspaikkaa, joten nyt ne olivat väliaikaisesti takkahuoneessa. Lapsuudenkodissa meillä oli olohuoneessa mummin tekemä himmeli ja se oli musta yllättävän kiva - ainakin näin kymmenen vuotta vanhemman silmin. Mikäli jossain vaiheessa onnistun tekemään näyttävämmän ison himmelin, voisi sen sijoituspaikaksi harkita juurikin olohuonetta meidänkin kodissa. Saa nähdä, josko sellainen joskus valmistuu.

Viime aikoina tuntuu, että on muutenkin innostunut näpertämään kaikenlaista. Tekisi mieli istuttaa lisää kukkia ruukkuihin pihalle ja ehkä muutenkin puunata kotia. Tämä voi hyvinkin olla väliaikainen vaihe eli täytyy yrittää nauttia tekemisen innosta vielä, kun sitä on, haha!


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!