Juhannuksen perinteinen Pavlova

24 kesäkuuta 2020


Meille on muodostunut juhannusperinteeksi herkutella yhdessä pavlovalla. Juhannuspöydässämme pavlova on täytetty usein rahkakerma-seoksella sekä erilaisilla marjoilla tai hedelemillä. Lisäksi kakku on viimeistelty valkosuklaalla. Marenkikakku on gluteeniton ja halutessaan sen voi tehdä myös laktoosittomana, jolloin se soveltuu myös erityisruokavalioihin. 

Muutamia vuosia sitten jaksoin tehdä vielä ihan itse marenkipohjat, mutta nyt laiskuuttani olen hankkinut Prismasta valmiit pohjat. Toki itsetekemät marenkipohjat ovat usein paljon parempia ja pohjasta saa tehtyä hieman suuremman. Kaupan omat valmiit pohjat ovat kuitenkin palvelleet ihan hyvin, joten eivät nekään ole huono vaihtoehto, mikäli haluaa päästä vähän helpommalla. Ensi juhannuksena voisi sitten väsätä pohjan taas itse!Kaksikerroksinen marjaunelma

Tapanani on usein koostaa pavlova kahdesta marenkipohjasta. Marenkipohjien väliin tulee rahkakermaseosta, marjoja sekä valkosuklaata rouhittuna. Päällimmäisen marenkipohjan päälle tulee käytännössä sama setti kuin pohjien väliin, toki marjoja ja valkosuklaata hieman runsaammin ja nätimmin aseteltuna. Kelpo pavlova valmistuu mm. näin:

Valmiita marenkipohjia 2 kpl
2 prk rahaa (200g x 2) esim. Valion maustettu sitruunarahka
4 dl kermaa + sokeria makeuttamiseen
mansikoita (0.5-1 l)
pensasmustikoita, vadelmia tms.

Kerma vatkataan vaahdoksi ja sekoitetaan rahkan joukkoon. Seosta ja marjoja lisätään oman maun mukaan pohjien päälle (enemmän on parempi!) sekä viimeistellään halutessaan torttu valkosuklaarouheella.

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!