Kauraomenapaistos saarieväänä

15 kesäkuuta 2020
Kauraomenapaistos on yksi ehdottomista suosikki jälkiruoistani aina lapsuusajoista saakka. Paistos on aivan parhaimmillaan lämpöisenä kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera, jolloin maut sekoittuvat mukavasti keskenään. Niin herkullista.

Kauraseos on paistoksen paras osuus, ja niinpä sitä onkin oltava runsaasti. Resepteissä sitä on mielestäni aina aivan liian vähän, joten olenkin tehnyt usein kaksinkertaisen annoksen kauraseosta piirakan päälle. Näin olen varmistanut, että sitä - aivan ihanaa ja niin rapsakkaa kaurakerrosta - on paljon. Kuka muka ei tykkäisi rapeista kaurahiutaleista, jotka ovat sekoitettu voisokerisulaan?

Viime viikon lauantaina vietettiin mukavaa kesäpäivää Itäisen Suomenlahden saaristossa perheen kesken. Olin valmistellut edellisenä iltana kauraomenapaistoksen jo kotona valmiiksi, jotta saisimme herkutella sillä saaressa. Kauraomenapaistos on helppo ottaa mukaan retkelle tai vaikkapa mökille, ja paistoksen saa kruunattua lämmittämällä sen uudelleen. Lämmitimmekin hetken nuotiossa paistosta ennen syömistä, jotta se olisi kauttaaltaan lämmin ja maut pääsisivät parhaimmilleen. Toimi!


Kauraomenapaistos (n. 6-8 annosta)


omenoita n. 1kg
1dl fariinisokeria
kanelia (itse käytän Ceylon kanelia)
200 g voita
6dl kaurahiutaleita
2 dl taloussokeria


Paistoksen valmistaminen ei tosiaan ole kovinkaan monimutkaista, niin kuin jo ohjeen ainesosaluettelo vihjaakin. Kuoritut omenat pilkottiin voidellun piirakkavuoan pohjalle, ja niiden päälle ripoteltiin kanelia (oman maun mukaan) sekä noin 1 dl fariinisokeria. Kauraseos valmistui sekoittamalla voisulaan kaurahiutaleet ja taloussokeri, joka levitettiin sitten piirakkavuokaan omenapalojen päälle. Kauraomenapaistos paistettiin 200 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. 

Valmis syötäväksi sellaisenaan tai vaikkapa seuraavana päivänä retkieväänä!


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!