Kesäsuunnitelmia

11 kesäkuuta 2020


Kesä tulee varmasti olemaan hyvin poikkeuksellinen meille kaikille. Suurimat kesätapahtumat jätetään järjestämättä ja monien kesäsuunnitelmat ulkomaanmatkojen osalta ovat pääsääntöisesti unohdettu. Vaikka monet perinteiset kesäjutut ovatkin tältä kesältä käsin koskemattomissa, kesä ei onneksi kuitenkaan ole peruttu. Monenlaisia kesäsuunnitelmia on mahdollisuus lähteä (tietysti maalaisjärjen rajoissa) toteuttamaan, eikä kannata unohtaa oman koti- ja naapurikaupunkiensa mahdollisuuksia. 
Mökkeily

Mökkeilyyn yritän panostaa tänä kesänä paljon enemmän kuin viimeisimpinä kesinä. Viime kesä meni pitkälti punttien heiluttamisessa hikisellä salilla, joten tänä kesänä voisi pyrkiä nauttimaan vielä enemmän mökkeilystä. Kesä on mökkielämän kulta-aikaa!

Omaa mökkiä minulla ja miehelläni ei luonnollisesti vielä ole, mutta onneksi pääsemme käyttämään isäni mökkiä. Vanhempien (tässä tilanteessa vain isän) mökki on siinäkin mielessä kiva, että sinne on mukava kokoontua koko perheen kesken. Ensi viikolla juhannus olisikin tarkoitus viettää mökillä. Lisäksi olemme suunnitelleet mökkiviikonloppua heinäkuussa ystäväpariskunnan kanssa Kirkkonummelle. Mökkikesä 2020 täältä tullaan.

 

Salpalinja-  ja bunkkerimuseo

Virolahdelta ja Miehikkälästä löytyvät bunkkeri- ja salpalinja-museot, joissa on pitänyt jo muutaman kesän aikana käydä – vielä tuloksetta. Kouvolasta alueelle hurauttaa autolla reippaassa tunnissa, joten tuntuisi hölmöltä jättää ne käymättä. Sekä salpalinja-museo Miehikkälässä että bunkkerimuseo Virolahdella olisivat oivia kohteita tutustua sotahistoriaan samalla nauttien kesäpäivästä. 

Tänä kesänä olemme ottaneet tavoitteeksi viettää vaikkapa puolikas päivä alueella kävellen ja nähtävyyksiin tutustuen. Vaikka olen käynyt ala-asteikäisenä toisessa näistä alueista luokkaretkellä, muistikuvat ovat kuitenkin melko hatarat. 


Esite museoista: Salpakeskus-museoesite


Merelle ja itäiseen saaristoon

Kerran kesässä on pakko päästä merelle ja saareen. Ensimmäistä saarireissua olemme kaavailleet jo tulevalle viikonlopulle, joten toivottavasti pian oltaisiin jo nauttimassa merituulesta. Myös juhannuksena ollaan viime vuosina usein tehty päiväretki saareen yhdessä, toivottavasti sekin toteutuisi jälleen.

Jäätelöä!

Viime kesänä jäätelö oli vahvasti pannassa, joten tänä kesänä siitä kyllä otetaan ilo irti. Ollaan tosin otettu tämä suunnitelma jo aika hyvin haltuun kevään aikana, joten en usko, että kauheasti ongelmia tulee tuottamaan. Tällä hetkellä ehdottomasti paras jäätelötuutti on mun mielestä Topgun -niminen suklaatuutti, joka maistuu aivan Aino-jäätelön suklaalle… Maistakaa!

 

Pieni lomareissu kotimaassa

Viime syksynä suunniteltiin lomareissua kesällä Hankoon, mutta varauksia ei kuitenkaan tehty. Joku saattaa muistaa, että asuin Hangossa puolisen vuotta vuonna 2017 ja ihastuin kaupunkiin toden teolla. Kesäkaupunkina Hanko on ihana ja siellä hujahtaisi nopsaan pidennetty viikonloppu.

Toinen potentiaalinen vaihtoehto kaupunkilistoilla on ollut Kuopio. Kuopiossakin asuin kesän vuonna 2016, joten tavallaan tunneside vetäisi sinnekin pikku viikonloppulomalle. Saa nähdä minne kaupunkiin sitten lopulta päädytään, jos reissufiilis iskee. Tottakai reissaamisessa on otettava nyt huomioon koronatilanne ja tehtävä päätöksiä sen sallimissa rajoissa.


Picnic ulkona

Picnicin voisi tietysti yhdistää helposti näihin kaikkiin edellä mainittuihin suunnitelmiini, mutta olisi kiva aivan varta vasten ostaa hyvät eväät, pyytää kaverit mukaan ja mennä jonnekin kivalle paikalle picnicille. Pari kesää sitten tein ystävän kanssa picnicin Kotkassa Santalahdessa ja toisen kanssa Katariinan puistossa, joten picnic vaikkapa Kotkassa ei olisi lainkaan hullumpi idea.

Niin kuin näistä kesäsuunnitelmista jo saattaa huomata, tuleva kesä vietetään hyvin rennolla otteella. Parempi, ettei turhaan suunnittele tätä kesää liiaksi, kun ei tosiaan tiedä, mitä kaikkea todellisuudessa pääsee tekemään. Onneksi kaikki näistä suunnitelmista pitäisi olla toteutettavissa joka tapauksessa.


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!