Kierrätettyjä uutuuksia

20 syyskuuta 2020
Vaikka en suoranaisesti kierrätettyjen huonekalujen hankinnassa olekaan kovinkaan aktiivinen (ehkä pitäisi olla?), löytyy meiltä pari kipaletta niin sanottua uutta vanhaa. Pidän pitkälti modernista sisustuksesta ja luonnonläheisistä sävyistä, mutta koska esimerkiksi nykyisessä kodissamme alakerran laminaatti on tummaa, on se hieman ohjaillut pois perinteisiltä raiteilta. Näin ollen myös hieman vanhemmat kuluneet esineet istuvat hyvin kodin ilmeeseen.  


Valkoinen puuarkku


Suurimmat ongelmakohdat kotona ovat olleet alakerran rappusten alaosa. Siellä on säilytetty miehen grillaukseen liittyvää tavaraa sekä levypainoja, joka on taas tehnyt ilmeestä todella levottoman ja epäsiistin. Olimme aikeissa hankkia rappusten alle lipaston tai suuremman arkun uutena, mutta onneksemme saimmekin käytetyn puuarkun lähipiiristä. 

Nyt grillauskamat ja jumppailuvehkeet on piilossa silmistä, mutta kuitenkin helposti otettavissa esille aina tarvittaessa. Ja ihanaa, kun toiselle jo turha arkku onkin nyt toisen aarre. 

Singerin ompelukonepöytä

Toinen uusivanha hankinta on Singerin ompelukonepöytä. Ompelukone on ihan käyttökelpoinen eli sitä voisi varsin hyvin hyödyntää ompelutöihin. Vielä en ole kuitenkaan jaksanut perehtyä koneen käyttöön ja lankojen asetteluihin, minkä vuoksi ompeluhommat saavat odotella. 

Kuitenkin sisustuselementtinä ja pöytätilana ompelukonepöytä toimii hyvin nytkin. Haluaisin ehkä sijoittaa sen lopullisesti yläkertaan makuuhuoneeseen, mutta toki se pääsisi paremmin esille nykyisessä paikassaan olohuoneessa. 


Molemmissa huonekaluissa näkyy käytönjäljet ja olemmekin miettineet josko niitä pitäisi hieman kunnostaa. Arkkuun saisi helposti uuden maalin pintaan, mutta onhan se omalla tavallaan myös nätti tuollaisena kuluneena. Täytyy harkiten suunnitella korjausliikkeitä, jotta ei iske katuma päälle. Myös Singer on ikänsänkin puolesta kulunut, mutta toisaalta saahan aika jo näkyäkin. Ainakin ompelulaatikkoon voisi hankkia nupin, jos ei sen suurempia kunnnosteluja vielä tekisikään. 

Uusi vai vanha? Vai kunnostettu vanha?
Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!