Kuukauden kuulumiset

19 lokakuuta 2020

Oho, enpä olisi arvannut, että edellisen postauksen jälkeen vierähtäisi äkkiä kuukauden päivät. En oikeastaan koe, että olisin ollut mitenkään erityisen kiireinen, mutta todellisuudessa opiskelut, kodin pintarempat sekä muut arjen askareet ovat vieneet kaiken ylimääräisen ajan. Vaikka en toisaalta haluaisikaan, blogin kirjoittaminen jää näiden varjossa väistämättä taka-alalle. 

Tänään sateli maahan hentoinen ensilumi. Tietysti se sulaa päivän aikana pois, mutta olihan se heti aamusta erilainen fiilis lähteä koiran kanssa aamulenkille, kun ulkona oli pienen pakkasen tuntua. Silti ei uskalla vielä elätellä toiveita kovinkaan  lumisen talven puolesta, mutta pakkasasteet ovat ihan tervetulleita. Eipähän ainakaan vettä sataisi, haha.


Syksyn opiskelut

Hurja ajatella, että parin viikon päästä on jo marraskuu. Opintojen osalta se tarkoittaa yhä kiristyvämpää tahtia, sillä osa keskeneräisistä kursseista tulee saada valmiiksi ennen kuun vaihdetta. Asetin loppuvuodelle melko kunnianhimoisen tavoitteen, että suorittaisin kunnossapidon opintoja 30 opintopisteen edestä. Sen lisäksi minulla on ollut muutamia ylimääräisiä valinnaisia kursseja muista AMK:sta, mutta voi olla, että jätän niiden käymisen vain tähän yhteen opintojaksoon, joka on jo suht hyvällä mallilla. 

Tavoitteenani olisi saada toinen insinööritutkintoni valmiiksi ensi kesään mennessä, joten työtä riittää. Opinnäytetyön aihe alkaa olla jokseenkin muotoutunut, ja uskonkin, että voisin sitä pikkuhiljaa alkaa työstämään. Jos nyt ennen vuoden vaihdetta saan kasaan 30 opintopistettä kunnossapidon opintoja, jäisi tosiaan ensi keväälle enää opinnäytetyön kirjoittamista sekä 10 opintopistettä opiskelua. Ei auta kuin yrittää!


Pientä pintaremonttia

Viime keväänä kirjoittelinkin jo blogiin makuuhuoneiden seinien maalaukseen liittyvistä suunnitelmista. No myönnettäköön, että makuuhuoneiden seiniin ei ole edelleenkään koskettu, mutta sen sijaan maalaaminen aloitettiin olohuoneesta, jonka jälkeen olemme edenneet portaikosta yläkerran aulaan asti. Tällä hetkellä portaikon, aulan ja takkahuoneen seinät ovat aikalailla viimesilausta vaille valmiit, joten seuraavaksi voisimmekin ryhtyä makuuhuoneiden kimppuun.

Makuuhuoneiden ikkunaseiniin olen haaveillut vaakapaneelin asentamista. Haluaisin maalata muut seinät valkoiseksi ja asentaa ikkunaseinille jotain vähän leveämpää lankku- tai hirsimaista paneelia. Vaihtoehtoina olemme pallotelleet esimerkiksi Siparilan Aito-sisustuslevyä tai Cent-Listojen hirsipaneelia. Täytyy vielä suunnitella ja harkita sisustuspaneelin asentamista. 


Muita menoja ja meiningejä

Viikonloput ovat olleet pitkälti täynnä ohjelmaa koko syksyn. Toisinaan on ollut synttärijuhlia, vierailuja ystävillä ja perheen luona. Viikonloppuja olemme myös parhaamme mukaan pyrkineet hyödyntämään pihan hoitamiseen sekä juurikin kodin maalausprojektiin. 

Voin kuitenkin luvata, että blogia en aio unohtaa tai jättää tauolle. Kirjoittaminen - edes sitten joskus näin satunnaisesti - tekee hyvää. 

Kivaa alkanutta viikkoa,


Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!