Pienet talvihäät

21 tammikuuta 2021
Uusi vuosi 2021 startattiin varsin juhlallisesti, kun sanoimme mieheni kanssa toisillemme tahdon. Pienet kirkkohäät talvisessa maisemassa oli ikimuistoinen tapahtuma meille molemmille ja mielestäni myös hyvin meidän näköinen. Onneksemme saimme kauniin lumesta yltäkylläisen maiseman, jota olimme kovasti toivoneetkin. Vaikka lumisade loi pienen pieniä haasteita päivään, olisi siinä niin ihana taianomainen talvinen tunnelma. 


Meidät vihittiin kirkossa illalla, joten varsinaisena juhlatilaisuutena vihkimisen jälkeen toimi kahvitilaisuus, ihan vaan kotonamme. Meitä oli pieni tiivis joukko läheisiä, pääasiassa molempien vanhemmat ja sisarukset sekä muutama ystävä. En itseasiassa ole enää lukiovuosien jälkeen haaveillut suurista hääjuhlista, joten omalla kohdalla pienimuotoisuus tuntui hyvältä. Tietysti joskus tulevaisuudessa voi halutessaan järjestää suuremmat juhlat isommalle porukalle liiton juhlistamiseksi, mikäli mieli vielä muuttuisi. 
Iltavihkimisessä oli omat hyvät puolensa. Se mahdollisti rauhallisen aamuheräämisen, kävin kampaajalla kampauksessa, tulin kotiin tekemään häämeikin ja vaihdoimme rauhassa juhlavaatteet yllemme ennen hääkuvien ikuistamista. Meitä onnisti, sillä sain pikkusiskoni ottamaan meistä upeita hääkuvia, joita ehdittiinkin kuvata muutamassa kuvauspaikassa noin pari tuntia ennen rauhoittumista iltaa varten. Tietysti iltavihkiminen rokotttaa hieman seurusteluaikaa läheisten kanssa juhlatilaisuuden puolelta illasta, mutta koin, että muutama tunti riitti hyvin pitkän päivän päätteeksi kahvitteluun. 


Pienissä kirkkohäissä yhdistyi ihanasti rento tunnelma kirkon juhlallisuuteen. Vaikka en suurista juhlista ollutkaan juuri nyt haaveillut, tuntui tärkeältä astella häämarssin soidessa alttarille oman isän saattamana ja saada papin toteuttama vihkiminen rakkain ihminen rinnalla. Täytyy myöntää, että pienestä vierasmäärästä huolimatta jännitys alttarille astellessa oli hurjaa, mutta se onneksi lauhtui pian, kun pääsi alttarin eteen kuuntelemaan papin sanottavia. En voi edes kuvitella, kuinka paljon polvi olisi tutissut suuremman sukulais- ja ystäväjoukon läsnäollessa, haha. 

Oman kokemukseni perusteella pienet häät olivat ihanat. Päivä sujui pieniä mutkia lukuunottomatta täydellisesti. Hääpäivä ei vaatinut kovinkaan suuria suunnitelmia, vaan pääasiassa tärkeimmät hankinnat olivat  minulle häämekko ja miehen hääpuku  hääkimpun varaaminen, tarjottavien tilaaminen ja tietysti vihkisormuksien valitseminen. Hääkutsut suunnittelin ja tein itse, samoin kuin pienet hääkoristelut kotiimme. Tietysti vaikka häät itsessään olivat pienet, työmäärä tuntui yllättävänkin kuormittavalta, varsinkin kuin teimme kaiken itse. Saimme kuitenkin perheiltämme apuja, joten ihan vain neljän käden varassa ei tarvinnut kaikkea hoitaa. En kuitenkaan voi muuta kuin suositella pienten hääjuhlien järjestämistä, mikäli haaveilette kumppanisi kanssa naimisiin menosta. Pienet hääjuhlat voivat olla nimittäin aivan yhtä ihanat ja ikimuistoiset kuin suuretkin. Ja miksei kirkossa voisi sanoa tahdon myös ihan kahden kesken? Sekin olisi kaunista.
Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!