Vuosi sitten asuntonäytössä

28 tammikuuta 2021
Kun jokin asunto kolahtaa, niin se todella niin tekee. Vuosi sitten olin tutkiskellut päivittäin sivustoja myytävistä asunnoista, joista silmiin pistikin yksi kohde ylitse muiden. Sellainen, joka sopi hyvin tarpeisiimme niin sijainnin, koon, kunnon kuin huonejaottelunkin suhteen. En olisi silloin uskonut, että löytäisimme niinkään nopeasti juuri sellaisen kriteereihimme sopivan kodin, mutta niin siinä sitten vaan kävi. Palaset loksahti paikalleen.


Nyt onkin aika tasan tarkkaan vuosi aikaa siitä, kun ensimmäisen kerran päästiin astumaan nykyisen kotimme sisätiloihin. Muistan vieläkin sen tunteen, mikä mulle heräsi asunnon huoneita katsellessa. Ajattelin, että tämä olisi juuri se meidän koti, ja taisin sen kuiskata miehellekin nurkassa kauempana muista näytössä olleista katselijoista. Asuntokaupat olivatkin ostotarjouksesta vasta noin kolmen viikon päästä, ja varsinainen muutto sijoittui muutaman kuukauden päähän. Vielä emme ihan vuotta ole ehtineet nykyisessä kodissa asua, mutta ainakin kaikki vuodenajat olosuhteineen on päästy näkemään. Kesällä piha-alueet olivat ihanan vehreitä ja ainakin nyt tänä talvena ollaan saatu nauttia lumisesta maisemasta (ja tehdä lumitöitä, haha). Koti on kyllä tuntunut kodilta ihan alusta asti. Huonekalut ovat hiljalleen löytäneet paikkansa ja ensimmäinen joulukuusikin pääsi joulukuussa kotiamme koristamaan. Olemme saaneet muutoin aika hyvin kodin näyttämään pitkälti siltä, mitä olemme halunneetkin, sillä ainoastaan makuuhuoneiden seinät odottavat edelleen uutta maalipintaa. Vielä, kun saataisiin makuuhuoneprojektit kuntoon, voisi hetkeksi unohtaa pintaremonttihommat. 


Maaliskuussa tulisi tosiaan ensimmäinen kokonainen vuosi tässä kodissa täyteen. Odotan kovasti jo saapuvaa kevättä ja sen mukanaan tuomaa valoisuutta, jolloin myös kodin valokuvaaminen on mielekkäämpää. Ehkäpä siis keväällä innostun enemmän panostamaan taas siihenkin puoleen.


Kivaa torstai-iltaa sinulle! 
 Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!