Äitiyspakkauksen (2020) suosikkeja

19 helmikuuta 2021

Vielä viime hetkellä ennen äitiysavustushakemuksen laittamista jahkailin, olisiko järkevämpää omalla kohdalla ottaa äitiyspakkaus vai äitiysavustus rahana. Pakkaus sisältää paljon monipuolista tavaraa ja vaatetta, mutta myös äititysavustusrahalla saisi jos jonkinmoista samanlaista settiä hankittua (ainakin käytettynä). Odotan kuitenkin esikoista, joten uskon, että äitiyspakkauksesta olisi nyt suurempi hyöty vauva-arjessa kuin 170 eurosta rahana. Niinpä meille saapuikin tammikuussa äitiyspakkaus!
Koska laskettu aikani on jo toukokuussa, saapui meille 2020 vuoden pakkaus. Pääsin hypistelemään ja ihmettelemään omin käsin pakkauksen sisältöä viimeinkin noin kuukausi sitten. Toki olin pakkauksen sisällöstä hyvin tietoinen, sillä olin jo tutkinut sen sisällön etukäteen useaan kertaan Kelan sivuilta sekä lukenut blogipostauksia pakkaukseen liittyen. Pakkaushan on värimaailmaltaan ja kuoseiltaan pitkälti jälleen sellainen, että soveltuu niin tyttö- kuin poikavauvoillekin - niin kuin sillä nyt on tarkoituskin. Värit ja kuosit ovat pääasiassa neutraaleja, jolloin ne on helppo mieltää sekä tytön kuin pojankin ylle. Postauksen lopussa on muuten tähän sukupuoliasiaan liittyvä pieni havaintoni - sisältö saattaa nimittäin muovautua katsojan silmissä. 


No mitä pakkaus sitten sisälsi?  Vaikka ja mitä! Hullua, miten paljon tavaraa tuollainen laatikko syökään sisäänsä. Ensinnäkin pakkauksen värimaailma oli mielestäni kivan hillitty, mutta se sisälsi kuitenkin muutamia päävärejä, kuten keltaista, punaista ja jopa vaaleanpunainen vilahti yhdessä kuviobodyssä. Ensisilmäyksellä pakkauksessa ei ole oikeastaan mitään ns. "turhaa", vaikka toki tähän tulee vaikuttamaan sitten vauvan kasvutahti ja oman kokemuksen karttuminen sekä tietysti se, millainen tyyppi juuri meidän vauva on. Voi nimittäin olla, että esimerkiksi pakkauksen ulkohaalari ei mahdu meidän typykälle loppusyksystä tai talvella, jos hänen kasvuvauhti olisikin vähän nopeampi. Mutta mielenkiinnolla odotan, miten pakkauksen sisältö tulee meillä käyttöön. 


Äitiyspakkauksen 2020 suosikkejani


Vauvaharja ja lapasenpidikkeet


Tarvikeosastolta mun suosikeiksi nousivat tietysti perinteinen vauvaharja ja ihanat eläinkuosiset lapasenpidikkeet. Vauvaharja on tuttu jo omasta lapsuudestani, sillä meillä tuntui pitkään pyörineen kotona vanhat vauvaharjamme. Siskoni käytti myöhemmin tällaista harjaa marsuille, joten tälle voi keksiä vielä vuosien päähänkin jatkokäyttöä, haha. 

Vauvan peitto


Vauvan peittoa meillä ei vielä kaapista löydy. Tämä äitiyspakkauksen viltti tuntui todella pehmeältä ja on materiaaliltaan 100% puuvillaneulosta. Viltille voi tulla käyttöä esimerkiksi turvakaukalossa tai autossa, tai sitten se voisi toimia hyvin vaunujen suojana ulkona nukuttaessa. Ja miksei se kävisi vaikka pehmikkeenä vauvan loikoillessa lattialla?


Peiton ohellahan pakkauksesta löytyi vauvalle myös muita käytännöllisiä tekstiilejä, kuten huppupyyhe ja petivaatteita. 
Myssy & lämpötöppöset ja -rukkaset


Äitiyspakkauksessa oli suloinen, valkoinen puuvillainen narupipo, joka soveltuu noin 0-3 kuukauden ikäiselle vauvalle. Tälle tulee varmasti käyttöä meidän toisen puuvillapipon rinnalla. 


Ja Reiman valkoiset lämpötöppöset ja -rukkaset on vaan super söpöt! Ja varmasti myös lämpimät.


Bodyja


Bodyja pakkauksesta löytyi monia eri koossa ja eri väreissä. Mun ehdottomat lempparit näistä olivat valkoinen kietaisubody, pöllökuvioinen ja punainen jatkopalabody sekä kuviobodyt.


Äitiyspakkauksen bodyt tuntuivat olevan kooltaan hieman reilumpaa mitoitusta kuin esimerkiksi monet Newbie-merkin bodyt. Meillä on pääasiassa Newbien bodyja, joten näiden äp-bodyjen osalta en uskalla niin tuijottaa kokolappua, vaan sen sijaan mitoittaa ne käyttöön vertailun mukaan.  


Sukkahousut ja sukat


Olemme hankkineet vauvalle myös muutamia mekkoja, joiden kanssa tarvitsee sukkahousut. Äitiyspakkauksesta löytyi toimivat, perusvalkoiset sukkikset. Näiden lisäksi olemme itse hankkineet sukkahousuja pienemmässä koossa (50-56). 


Lisäksi pidän harmaista raitasukista, jotka toivottavasti ovat myös käytössä hyvät. PO.Pin sukat on tosin kuulemma parhaita. Pitää tutustua myös niihin.
Merinovillahaalari & bonuksena 2018 pakkauksen merinovillahousut


Äitiyspakkauksesta löytyy myös perinteisesti jonkinlaista villasekoitevaatetta. Vuoden 2020 pakkauksessa on vaalea pitkälahkeinen merinovillahaari, joka on valmistettu villasekoitteesta. Haalari siis 80% merinovillaa ja 20% polyesteria. Mitoitukseltaan haalari istuu parhaiten noin 68-74 kokoiselle vauvalle. 


Lisäksi mulla on bonuksena 2018 vuoden äitiyspakkauksen merinovillahousut, jotka ostin eräältä facebook-kirppikseltä parilla eurolla. Nämä olivat vähän käytetyt, ja vielä oikein laadukkaan ja hyvän tuntuiset, joten uskon, että ne täydentävät hyvin meidän syys-, talvi- ja kevätvaatetusta. 
Ulkohaalari


Karhukuvioinen Reiman ulkohaalari on sekä käytännöllinen että kivan näköinen. Niin söpö!


Tämä puku on noin 68-74 kokoa, joten saa nähdä, milloin se soveltuu meidän käyttöön. Ulkohaalari jää pienellä lapsella kuitenkin pitkälti vaunuilukäyttöön, joten se varmasti säilyy hyvänä myös mahdolliselle toiselle lapselle. Vaunupussi/lämpöpussi


Ja viimeisimpänä, mutta ei kuitenkaan vähäisimpänä, vaaleansininen vaunupussi. Vaunuun emme ole vielä hankkineet pussia vauvalle, sillä en oikein osaa sanoa, millainen sen tulisi olla. Tämä taitaa soveltua enemmän syys- ja talvikäyttöön, mutta katsotaan, jos hankimme vielä jonkin ohuen kesäpussin vauvalle. Kuosi tässäkin on jotenkin todella suloinen. Nousiko teilläkin suosikkeja joko tästä tai jostain aikaisemmasta äitiyspakkauksesta?


Loppuun täytyy kuitenkin sanoa sellainen hauska huomio, että ajatuksen siitä, onko pakkaus enemmän tyttö- vai poikavauvan näköinen taitanee vaikuttaa paljon se odottaako itse tyttöä vai poikaa. Nimittäin ystäväni mielestä, jolla on pieni poikavauva, pakkaus sisälsi enemmän pojalle soveltuvia kuoseja ja värejä. Kun taas minä, joka odotan tyttöä, näin pakkauksen vaatekokonaisuudet juuri tyttövauvan yllä ja siten se oli omaan silmääni varsin tyttömäinen, haha. Pakkaus voi siis hyvinkin muovautua katsojan mukaan. 


Kivaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua! :-)

Share your opinion:

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!