Kodinkoneet ja laitteet, joista en luovu

02 helmikuuta 2021

Viimeisen vuoden sisällä musta on tuntunut kuorituneen kodinkonefani. En ole aikaisemmin laittanut elektroniikan päälle perusta, mutta nyt mulle on löytynyt ehdottomat kodinkone- ja laitesuosikit, joista en kovin mielellään luopuisi. 


Edellenkään en toki ostaisi jokaista mahdollista härpäkettä kotiin, mutta nämä seuraavat laitteet olen todennut (pienten kyseenalaistusten ja ennakkoluulojen jälkeen) varsin toimiviksi.


Kuivausrumpu


Jo lapsuudenkodista tuttu kapistus, kuivausrumpu, on arjen pelastaja. Meillä lakanat pyritään vaihtamaan aina kerran viikossa. On niin helppoa, heittää aamulla lakanapyykki pyörimään koneeseen ja muutaman tunnin jälkeen laittaa ne kuivausrumpuun kuivatettavaksi. Samat eli juuri ne omat lemppari lakanat saa illalla taas sänkyyn puhtaan raikkaina ennen nukkumaan menoa. 


Kuivausrumpu kuivattaa myös pääosan meidän vaatepyykistä. Koneesta on valittavissa erilaisia kuivausohjelmia myös matalalla lämmöllä, jolloin vaatteiden kuivaaminen on hellävaraisempaa. Pyykkitelinettä nähdäänkin enää aniharvoin pyykinkuivatuksessa meidän kotona. Tietysti kesäaikana pyykit kuivuvat näppärästi telineessä ulkonakin, mutta nyt kylmemmillä säillä on ihanaa, kun ei tarvitse erikseen ripustaa pyykkejä. 


Kuivausrumpu poistaa myös pölyä ja karvoja vaatteista. Koirataloudessa karvoilta ei oikein voi välttyä, joten kuivausrumpu nappaakin tekstiileistä ison osan pölyä ja karvaa pois.


Pyyhekuivain


Kylppäristä meillä löytyy sähkökäyttöinen pyyhekuivain. Teline toimii siis periaatteella, että se painetaan napista päälle joko määrittelemättömäksi ajaksi taikka kahdeksi tai neljäksi tunniksi. Pyyhekuivaimella saa parin tunninkin kuivatusajalla märät pyyhkeet kuivaksi ja välillä käytän sitä itseasiassa myös puhtaan pyykin kuivattamiseen. Esimerkiksi pyykinpesukoneesta tulleet puhtaat siivousliinat kuivuvat tässä nopeasti.


Aikaisemmissa kodeissa mulla ei muistaakseni ole koskaan tällaista ollut ja ystävien luona vierailleissa tuli moneen otteeseen mietittyä, että olisipa mullakin tuollainen. No, nyt on!


Tuhkaimuri


Tuhkaimuri kuului mulla pitkään listalle "Miksi tämäkin kapistus piti hankkia?". Ennakkoluulo oli tosin aivan turha, sillä nyt kiitän miestäni, että hän päätti meille tuhkaimurin hankkia. Takan puhdistaminen on todella helppoa tuhkarimurin avulla, eikä tarvitse yrittää tuhkalapion kanssa touhuta. Siistiä, nopeaa ja niin vaivatonta. Nyt kun tämän kanssa on pian vuoden päivät touhunnut, täytyy vain todeta. että ihan jokaisen euron väärtti! 


Tuhkaimuri toimii muuten myös joulun jälkeen joulukuusen siirrosta aiheutuville variseville neulasille- vink vink...

Blenderi


Ennen (= eli aikaa ennen mieheni tapaamista) olen valmistanut smoothieni aina sauvasekoittimella. Miehen kanssa yhteenmuuttaessa käyttöön päätyi kuitenkin usein miehen oma blenderi mun oman sauvasekoittimen sijaan. Kauheasti en ole sauvasekoitinta enää smoothien tekoon kaipaillut, sillä blenderillä se vaan tuntuu onnistuvan niin paljon helpommin. Pari vuotta olenkin ollut blenderin suurkuluttaja, haha. 


Blenderillä saa helposti tehtyä myös banaanipannarien taikinaseoksen, pirtelöt ja vaikka pienen kasvissosekeitonkin.


Varsi-imuri


Yksi siivoukseen liittyvä must have -väline, multa tosin puuttuu. Nimittäin edelleen se varsi-imuri. Sen uskoisin olevan juuri sellainen siivousväline, josta en hevillä luopuisi. Helpottaisi nimittäin niin pikaimuroinninkin tekemistä kuin portaiden imurointiakin. Tämä on edelleen hankintalistalla, mutta otan vahvaksi tavoitteeksi toteuttaa sen ostamisen tämän vuoden aikana. Varsi-imuri olisi siivouspäivien pelastus.
Share your opinion:

  1. Kuivausrumpu ja pyykinpesukone ovat kyllä ehdoton kombo kun haluaa pelastaa oman arjen. Minulla myös kuivausrumpu kuivattaa pääosan vaatepyykistä. Osan kuivatan ohjeiden mukaisesti jos kuivausrumpuun vaatetta ei voi laittaa. Minulla tosin juuri hajosi pyykinpesukone ja uuden jo tilasin. Kokeilin jo, että saisinko kuivausrummun pois pyykinpesukoneen päältä mutta turha toivo. Täytyy siis pyykinpesukoneen asennus tilata täällä Espoossa. Yhden yrityksen sivut jo löysin joten täytyy soitella sinne ja kysyä asennusta pikaisesti koska pyykkivuori on jo suuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuivausrumpu on kyllä POP! Toivottavasti asennukseen löytyy sopiva firma :-)

      Poista

Jätäthän vain asiallisia kommentteja.

Kiitos kommentistasi!